Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oplichter is 'stelselmatige dader'

Toegevoegd: 19-07-2012, 16.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 35-jarige Goesenaar, die door justitie wordt gekwalificeerd als een stelselmatige dader is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot de ISD-maatregel, een verblijf in een inrichting voor stelselmatige daders voor de periode van twee jaar.


De Goesenaar kreeg deze straf voor onder meer oplichting. Hij belde bij mensen aan, hield een zielig verhaal over benzine nodig hebben, liet een gebroken bankpasje zien en kreeg geld. Eerlijkheidshalve liet hij een briefje achter met zijn adres en telefoonnummer pus de belofte het geld terug te betalen.

Dat hij ook de autospiegels van de nieuwe vriend van zijn ex zou hebben vernield achtte de rechtbank niet bewezen.

Het vonnis was conform de eis.

Zie ook:
- ISD-maatregel geëist tegen Goesenaar (05-07-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Carola (20-7-2012 om 08:11)
Die heeft bij mij ook aangebeld tijdje terug maar ben er niet ingetrapt. Ik zei dan ga je maar terug naar waar je aan het klussen was. Vond t al een vreemd verhaal.
Ria (19-7-2012 om 23:23)
Ketting aan been en vastbinden! dan kunnen ze nadenken want dat is nog maar weinig gebeurd volgens mij!
Arie (19-7-2012 om 22:50)
@tsja.. Ik weet niet hoeveel oplichters er zijn volgens jouw in dit land, maar het zijn er vele duizenden, dat er geen geweld aan te pas komt is niet verzachtend gezien dat oplichten erg effectief en schadelijk is en flink kwetsend kan zijn.. Keihard aanpakken zulke gasten!!
Marijke (19-7-2012 om 21:38)
Ik dacht dat de mensen tegenwoordig toch goed op de hoogte zijn om niet in dit soort praktijken te trappen. Maar helaas, misschien waren dit ouderen die wel om een praatje verlegen zaten. Het blijft misbruik!!!
Piet (19-7-2012 om 19:57)
Deze oplichters verdienen echt een heeele lange straf. Aan de andere kant: mensen die geld geven voor benzine aan zo iemand zijn ook niet echt handig bezig...Men moet elkaar natuurlijk helpen, maar op deze wijze zou je zeggen dat de maatschappij al genoeg voor gewaarschuwd is.
Tsja (19-7-2012 om 18:23)
Iemand in de maling nemen hoort niet...maar de manier waarop valt wel wat van te zeggen! Hij vroeg het netjes en gebruikte geen geweld! Dat is weleens anders.
Cookie-instellingen beheren