Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 99 km

Arrestaties rondom City of Dance

Toegevoegd: 22-07-2012, 20.48 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft zaterdag en zondag verschillende personen opgepakt rondom het evenement City of Dance op het Hof van Tange in Middelburg.


Het evenement trok volgens de politie 2.000 tot 2.500 bezoekers. Net als tijdens voorgaande edities hield de politie toezicht en ook dit jaar werden er enkele arrestaties verricht.

Zaterdag om 16.55 uur werd een 21-jarige Vlissingse aangehouden. Bij de ingang van de City of Dance werd de vrouw door de beveiliging gecontroleerd en bleek zij 5,1 gram heroïne en een mesje bij zich te hebben. Op het bureau moest hier afstand van worden gedaan. In het kader van het Lik op Stuk beleid kreeg de vrouw een transactie van € 700,-.

Ruim een half uur later werd een 28-jarige man uit Oost-Souburg aangehouden. Beveiligingsmedewerkers hadden gezien dat de man iets verstopte. Bij fouillering kwam 8 gram cocaïne tevoorschijn. De man is naar Torentijd gebracht en heeft afstand van de drugs gedaan. Hij is zondag weer in vrijheid gesteld.

Zaterdag om 22.30 uur werden een 20-jarige Vlissinger en een 19-jarige man uit de gemeente Veere aangehouden omdat zij met elkaar op de vuist waren gegaan. Zij deden over en weer aangifte en beiden zijn naar Torentijd gebracht en zondag weer in vrijheid gesteld. De Vlissinger was in het bezit van een paar gram cocaïne en deed hiervan afstand.

Zaterdag om 23.00 uur werd een 29-jarige Middelburger aangehouden wegens mishandeling van een 22-jarige plaatsgenote. Hij had haar geslagen en tegen het hoofd geschopt. De man is naar Torentijd gebracht en in verzekering gesteld. De aanleiding ligt in de relationele sfeer.

Op de Langevielebinnenbrug werd zondag om 00.15 uur een 28-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden wegens vechten op straat. Zij werd meegenomen naar het bureau en kreeg in het kader van het Lik op Stuk beleid een bekeuring van € 250,-.

Op de Markt werd zondag even na 04.00 uur een 24-jarige Middelburger aangehouden wegens openbare dronkenschap. Hij is naar Torentijd gebracht en zondag weer in vrijheid gesteld.

Zondag om 04.30 uur werd op de Bachtensteene een 21-jarige inwoner van de gemeente Veere aangehouden wegens het vernielen van een verbodsbord bij de bouwplaats aldaar. De 21-jarige kreeg een bekeuring wegens baldadigheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Smet (24-7-2012 om 08:40)
Nou, nou. 2 Man opgepakt met drugs, 3 vechtpartijen, 1 maal openbare dronkenschap en 1 vernieling. Is volgens mij niet meer dan wat er in een normaal weekend in middelburg/goes/vlissingen gebeurt. Lijkt mij dus een geslaagd evenement wat politie betreft.
Oke (23-7-2012 om 18:14)
Concert at sea niet zulke taferelen? Zeker nog nooit zo'n evenement bezocht? Wij als groep bezoeken regelmatig diverse evenementen... Van House tot Jazz! Neem een ding van mij aan, op elk evenement wordt alcohol en drugs gebruikt! Hoeveel mensen stappen na een evenement onder invloed in de auto??
Ddd (23-7-2012 om 16:25)
Ik ga naar een feest en ik neem heroine mee? Nooit meegemaakt op feesten dat is toch geen party drug lol. Grappig om over zulke onnozele mensen te lezen, en voor de rest afschaffen dat feest het is een hoop herrie en veroorzaakt alleen maar een hoop ellende!
VdVonck (23-7-2012 om 14:35)
Renata, op CAS zijn ook wat opstootjes geweest. Heeft hier ook op HVZ gestaan. Op ieder festival en op ieder groot feest heb je wel iets. Wat betreft de drugs.. Denk niet dat dit de enige waren, de rest wordt gewoon niet gepakt! Mooi dat de Politie nu harder gaat optreden!
Laurens (23-7-2012 om 13:01)
@Let op, Je reactie slaat helemaal nergens op! Er zijn van die mensen die te pas en te onpas de SGP er bij moeten halen. Het is buitengewoon schandalig dat, tijdens City of Dance er mensen zijn die niet normaal kunnen/willen doen. Goed dat ze aangehouden zijn!
Johan (23-7-2012 om 12:59)
@Let op Zou maar beter op jezelf letten , dacht ik , volstrekt belachelijk . Ben ook niet gelovig , maar Harddrugs en overmatig drank gebruik is voor losers , En zou bij een dansfeest , altijd een Drugs opsporing's Hond inzetten , als ik de Politie was . Mensen met Harddrugs op , zijn idioten ! en horen daar niet thuis.
Cookie-instellingen beheren