Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
51 files van totaal 196 km

Vier uitrukken KNRM Neeltje Jans

Toegevoegd: 24-07-2012, 10.35 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Mooi weer betekent doorgaans extra werk voor reddingsbrigades en de KNRM. Zo ook voor het station Neeltje Jans.


De KNRM'ers van dit station kregen zaterdagmiddag hun eerste uitruk van het weekend: een melding over een zwemmer die in de problemen of vermist zou zijn. Vlak voordat de reddingboot zou uitvaren werd de alarmering ingetrokken.

Zondag was het rond 14.10 uur opnieuw raak. Dit keer ging het om een jacht met motorproblemen. Later die dag, rond 20.00 uur werd gemeld dat een jacht in de problemen zou zijn op de Oosterschelde. Het bleek te gaan om een kleine trimaran die erg dicht bij de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering kwam en mogelijk snel in gevaar kon komen. Een waarschuwing bleek voldoende om de enige opvarende te overtuigen een andere koers te gaan varen.

Maandagochtend rond 9.35 uur gingen de piepers opnieuw. Dit keer voor een circa vijf meter lang motorjachtje dat zo'n acht mijl uit de kust ronddobberde. De schroef was namelijk door onbekende oorzaak losgeraakt en gezonken. Het jachtje, de 'Zoë', werd vervolgens naar de buitenhaven bij Neeltje Jans gesleept.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim (24-7-2012 om 11:28)
Geweldig werk wat die mannen doen. Ik neem er mijn brandweerhelm voor af!
Cookie-instellingen beheren