Weerbericht:
Bewolkt, in het zuiden lokaal wat regen. Overdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie Oostkapelle succesvol

Toegevoegd: 24-07-2012, 18.01 uur - Update: 24-07-2012, 19.21 uur
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - In Oostkapelle hebben de hulpdiensten dinsdagmiddag massaal gezocht naar een vermist 6-jarig meisje.


De opa en oma van het Duitse meisje meldden rond kwart voor vier dat zij mogelijk al sinds kwart voor drie zoek was. Ze was voor het laatst gezien bij de waterlijn nabij strandpaviljoen De Piraat. Volgens Robert van de Weg, hoofd van de strandwacht Oostkapelle, geldt het protocol dat bij vermissingen na een uur groter alarm wordt geslagen. Om die reden werd door de strandwacht het Kustwachtcentrum (KWC) in kennis gesteld.

Omdat het meisje niet kon zwemmen, geen zwembandjes om had en voor het laatst was gezien bij de waterlijn werd grootschalig ingezet. Een flink aantal reddingsboten van de KNRM en de strandwacht kwam ter plaatse. Ook deden waterscooters mee. Verder kwam de politie ter plekke en kwam vanuit het Belgische Koksijde een Seakinghelikopter om te zoeken.

Omdat het water goed af te kunnen zoeken werd op verzoek van de helikopterbemanning een deel van de badgasten uit het water gehaald. Rond 17.45 uur werd het meisje gezond en wel aangetroffen nabij strandpaviljoen Berkenbosch tussen Oostkapelle en Domburg. Nadat alle gegevens waren gecontroleerd bleek het inderdaad het meisje te zijn wat werd vermist.

Het meisje is door de KNRM afgeleverd bij haar opa en oma.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (25-7-2012 om 18:40)
Wat een slap gelul!Die Opa en Oma hebben zich vast dood ongerust gemaakt! Als je het zelf heb, ben je ook blij dat er zo iets in gang word gezet om je kind zo snel mogelijk te vinden! ZEKER BIJ WATER.! Conclusie: Goed gehandeld door de hulpdiensten! Een mensenleven is veel belangrijker dan geld!
Manon (25-7-2012 om 16:36)
Inderdaad wat een ontzettend stomme reacties!!! Gelukkig is ze gevonden en die mensen die doen gewoon d'r werk hoor! en ik weet zeker dat zij ook heel blij zijn dat dat het meisje weer terrecht is!! arme opa en oma!
Jammer hoor (25-7-2012 om 15:18)
Bij mij hebben ze een bandje om met het 06 nummer wat ik bij heb. vroeger toen ik nog zo klein was had ik altijd een s.o.s. ketting om zo eentje waar je normaal de medische bijzonderheden inzette en dan waterdicht dichtdraaide. toen heel gewoon waarom nu zulke negatieve dingen hierover ?
Juriste (25-7-2012 om 08:12)
@Een Moeder & @Jlw ik ben het met jullie eens!!! Wat een negatieve luitjes met hun commenaar over opvoeders en kosten verhalen! Zeker de eerste 3 weken vakantie gehad en niet naar het strand gekund?? Walgelijk gewoon hun reacties. Heel fijn voor het meisje dat ze ongedeerd is.
Plabber (25-7-2012 om 05:17)
Bejaarde man met Alzheimer vermist. Verplicht armbandje omdoen? Kinderen en bejaarden aanlijnen?Geen flauwekul, bij grote drukte op het strand kan een kind binnen twee tellen onoplettendheid kwijt zijn. Het had iedereen kunnen overkomen. Ik denk dat opa en oma doodsangsten hebben uitgestaan.
Mmsv (25-7-2012 om 00:39)
Wat een goede opvoeders hier allemaal zeg!! Wees even reeel en bedenk dat het een van ons allen kan overkomen. En je maakt mij niet wijs dat het niet zo is! Ik vind het in ieder geval erg fijn voor de grootouders dat het kind terecht is ongedeerd!!! Wat zullen die ongerust geweest zijn!
Cookie-instellingen beheren