Weerbericht:
Heldere nacht, in het noorden mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mogelijk asbest vrij bij scheepsbrand

Toegevoegd: 25-07-2012, 15.11 uur
Door: Roland de Jong
SAS VAN GENT - Bij een brand op een schip in Sas van Gent is mogelijk een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.


De brand woedde op de kade bij scheepswerf De Schroef aan de Wervenweg. De brand woedde aan boord van een oud binnenvaartschip uit de jaren '70 dat tegenwoordig dienst doet als woonboot.

De brand ontstond volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland rond 13.00 uur door onbekende oorzaak in insolatiemateriaal. De brandweer rukte uit met een tankautospuit, een snel interventievoertuig en een schuimblusvoertuig. De brand was rond 13.40 uur meester.

In het schip is vermoedelijk abest verwerkt. Volgens de woordvoerder is het nog onduidelijk of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen. "Als dat al het geval is, dan is de vrijgekomen asbest echter sowieso uitsluitend in het schip aanwezig." Voor de zekerheid heeft de brandweer wel de zogeheten asbestprocedure uitgevoerd: brandweerlieden en hun materiaal zijn extra goed afgespoeld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren