Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtbank: Man moet naar inrichting

Toegevoegd: 26-07-2012, 22.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 30-jarige Middelburger is donderdag door de rechtbank in Middelburg ontslagen van rechtsvervolging. Wel heeft de rechtbank hem een opname in een psychiatrische inrichting voor de tijd van een jaar opgelegd. Het vonnis was conform de eis.


De door deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar geachte Middelburger werd onder meer verdacht van bedreiging van zowel zijn begeleidster als agenten en bezoekers van het politiebureau. Zijn begeleidster voelde zich belaagd toen hij zei dat hij zich afvroeg hoe het zou voelen wanneer je been werd afgehakt.

Volgens de man waren zijn opmerkingen uit hun verband gerukt en was het niet meer dan een opmerking geweest over iets dat hij had gelezen in een boek over Klaas Bruinsma. Dat hij agenten en bezoekers van het politiebureau had bedreigd achtte de rechtbank niet bewezen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren