Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Taakstraf voor gehandicapte mannen

Toegevoegd: 26-07-2012, 22.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen twee verstandelijk gehandicapte twee mannen uit Zierikzee, de een 21 en de ander 22 jaar, is donderdag voor de rechtbank in Middelburg elk een taakstraf en tegen de oudste ook nog eens een celstraf gelijk aan het voorarrest geëist.


De zaak tegen een toen 17-jarige, eveneens verstandelijk gehandicapte jongen, die de twee zou hebben meegetroond werd achter gesloten deuren behandeld. Het trio, waarvan de één van wat meer en de ander van wat minder werd ervan verdacht in de nachtelijke uren rond 28 september van de begraafplaats in Zierikzee enkele beeldje te hebben gestolen. Toen ze vermoedden dat de politie hen verdacht, gooiden ze de beeldjes, een engel en een duif, vanaf de Zeelandbrug het water in.

Begin november bezochten ze in de nachtelijke uren de Pontes Praktijkschool en namen daar een tv en een computer mee. De spullen werden later door de politie bij de vader van de oudste in beslaggenomen. Op 19 november was het opnieuw raak, toen de jongste opperde ergens een fikkie te gaan stoken. Ver hoefden ze niet te lopen, want in de Baden Powellstraat en de Vrije bevonden zich een papiercontainer en een afvalbak en die werden prompt in brand gestoken.

Toen er wel erg veel rookontwikkeling kwam belden ze 112. De schadeclaim die de gemeente had ingediend werd door het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard omdat de gemeente had nagelaten bedragen op te voeren.

Uitspraak 9 augustus.

Zie ook:
- Vijf jongeren aangehouden (13-12-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap verst (29-7-2012 om 21:30)
Snappen geestelijk gehandicapten hun straf ook? of zouden degene die op die gehandicapten moeten letten eigenlijk straf moeten hebben? hun zorginstelling. Die mensen worden tegenwoordig maar gewoon de maatschappij ingegooid, die ze niet moet en waar zij niets van snappen.
Cookie-instellingen beheren