Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 36 km

Autobrand in Middelburg

Toegevoegd: 28-07-2012, 17.10 uur
De brand bleef beperkt in omvang.
De brand bleef beperkt in omvang.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg heeft zaterdagmiddag brand gewoed in een personenauto.


De auto stond ter hoogte van autobedrijf Murre aan de Althoornweg in de wijk Mortiere. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een snel interventievoertuig. De brand bleek vrij beperkt in omvang.

De brandweer heeft de brand gedoofd met schuim en met een warmtebeeldcamera gecontroleerd of het vuur echt uit was. De auto raakte beschadigd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Herman (29-7-2012 om 15:45)
@ Jeremy, De brand wordt geblusd met een soort poeder blusser omdat dat de zuurstof wegneemt van de brand. Als je zo'n brand met water blust kan dat electriciteit geleiden naar de blusser en omstreken. Zeker met een tankstation in de buurt lijkt me dat niet handig.
MotoRob (29-7-2012 om 14:21)
@Peter; jij bent duidelijk in de war met een poederblusser, met een schuimblusser heb je geen nevenschade, zeer professioneel aangepakt van deze brandweerploeg. @Jeremy; Je kunt nu eenmaal niet alles met het blote oog waarnemen, vandaar die camera, heeft niets met stoer of duur doen te maken.
Marijn (29-7-2012 om 13:33)
Haha de beste stuurlui staan aan wal!! Wouden jullie dan ook benzine en al dat soort spul blussen met water?? Denk nou eens na, water verspreidt het spul omdat het erop blijft drijven. en met schuim haal je de zuurstof weg!!
Mozes (29-7-2012 om 13:08)
Jaha, met water blussen, er wordt met schuim geblust, ivm met de olie en evt. brandstof.
Peter (29-7-2012 om 10:57)
Meer schade van het blussen dan van de brand zelf.
Jeremy (29-7-2012 om 09:55)
Heb je daar echt een warmtebeeld camera voor nodig ? of staat dat hier er aleen bij om stoer en duur te doen ? en waarom niet gewoon met water blussen ? dat is goedkoper en die auto wordt niet veziekt en total loss. maar ja, op de kosten letten ze duidelijk niet bij de brandweer.
Cookie-instellingen beheren