Weerbericht:
Helder, in het noorden wolkenvelden en mogelijk wat regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Ernstig ongeluk Rampweg Renesse

Toegevoegd: 29-07-2012, 15.19 uur - Update: 29-07-2012, 18.02 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Op de Rampweg bij Renesse is zondagmiddag een Duits gezin op de fiets aangereden door een Nederlandse automobilist.


Het ongeluk gebeurde rond 12.05 uur. De betrokkenen reden richting Renesse, komende uit de richting van Scharendijke. Een echtpaar reed op de fiets en zij hadden beiden een kind in een zitje op hun tweewieler. In de auto zaten vier personen. Het voertuig werd bestuurd door een 18-jarige man uit de gemeente Rijnwoude (Zuid-Holland).

Vermoedelijk reed de vrouw het meest links en werd zij als eerste geraakt door de auto. De beide fietsers kwamen ten val. De vrouw belandde via de motorkap van de auto tegen de voorruit van de auto. Ze liep ernstige verwondingen op. De vrouw had onder meer nek- en hoofdletsel. De man kwam er beter van af. Hij had slechts lichte verwondingen.

De beide kinderen raakten ook gewond. Hoe erg zij er precies aan toe zijn is niet duidelijk. Medisch onderzoek zal dat moeten uitwijzen. De vrouw en de kinderen zijn met ambulances naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De traumahelikopter uit Rotterdam kwam ter plekke om de vier ingezette ambulances en een rapid responder assistentie te verlenen, maar hoefde geen slachtoffer te vervoeren.

Toedracht
Op de Rampweg mag 60 kilometer per uur worden gereden. Vanwege het vele recreatieverkeer is het er echter vaak erg druk. De politie heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan om de juiste toedracht van het ongeluk te achterhalen. Er zijn onder meer foto's gemaakt en ook zijn er verschillende remproeven gedaan om zo te achterhalen hoe hard de auto precies reed.

De politie heeft verschillende getuigen en de betrokken vader meegenomen naar het bureau om verklaringen op te nemen. De bestuurder van de auto is aangehouden voor verhoor. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend.

Vanwege het ongeluk was de Rampweg lange tijd afgesloten. Strandwachten schoten de politie te hulp en hielden het vele publiek op gepaste afstand. Rond 14.30 uur konden de auto en de fietsen worden geborgen. De weg kon kort daarna weer worden vrijgegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alfred (31-7-2012 om 11:59)
Tuurlijk is het erg voor dat gezin. Maar op een weg waar je 60 mag, mag je dus 60. En waarom fietsen fietsers ook nooit achter elkaar? Het is niet zo dat automobilisten alleen maar uit moeten kijken voor fietsers, andersom ook zeker met kinderen !!
Anja (30-7-2012 om 13:26)
Deze weg is een gevaar voor iedereen en inderdaad een wonder dat er nog geen doden zijn gevallen! Dit geldt ook voor de Elkerzeeseweg ! Hoeveel gewonden/doden moeten er vallen voordat er een veilige omgeving wordt gecreëerd voor voetgangers en fietsers op Schouwen-Duiveland ! Ook de automobilist heeft schuld, maar de wegen zijn gewoon niet veilig ingericht. Een bezorgde inwoner.
Frank M (30-7-2012 om 13:10)
@Dropje(2): Als je goed leest zie je dat ik het over veiligheid hebt.Je gaat als fietsers gewoon niet op zulke wegen naast elkaar rijden, zeker niet met kleine kinderen in een zitje, klaar! Dus ik weet eerlijk gezegd niet wat je daar op aan te merken hebt.
Frank M (30-7-2012 om 13:09)
@Dropje(1): Ik begrijp jouw reactie niet goed. ik kom zelf uit het beroepsvervoer en daarbuiten zit ik met regelmaat op de fiets. Ik weet echt wel hoe ik mij moet gedragen in het verkeer. Hoop medeverkeersdeelnemers, dus zowel fietsers als automobilisten weten dat nog steeds niet.
Bron (30-7-2012 om 11:27)
Quote: "Vermoedelijk reed de vrouw het meest links" Er is op deze weg ook helemaal geen plek om naast elkaar met de fiets te gaan rijden?! Zucht...
Annet (30-7-2012 om 10:25)
Of je nu een beginnend bestuurder bent of iemand met jarenlange ervaring een ongeluk zit in een klein hoekje. Het zal door iedereen een verkeerde inschatting zijn geweest. Als fietser, en zeker met kinderen achterop, moet achter elkaar fietsen op zulke wegen, en als automobilist moet extra afstand houden als er kinderen achterop of er naast fietsen en je snelheid matigen. Om de ware toedracht te achterhalen hebben we mensen die dat kunnen want de meeste hier hebben de veroordeling al klaar!
Cookie-instellingen beheren