Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Bejaarde beroofd van portemonnee

Toegevoegd: 31-07-2012, 16.32 uur
Door: Roland de Jong
BRUINISSE - Een 85-jarige vrouw uit de Deestraat in Bruinisse is maandagavond in haar woning van haar portemonnee beroofd. Later is met smoesjes telefonisch de pincode van de vrouw te ontfutselen.


Twee vrouwen waren via een onafgesloten deur ongevraagd de keuken binnengekomen en keken, ondanks een verbod van de bewoonster, in enkele lades en kasten.

Toen de vrouwen kort daarna verdwenen waren bemerkte de 85-jarige vrouw dat haar portemonnee weg was. In de portemonnee zaten enkele tientallen euro's en enkele bankpassen. De vrouw heeft direct haar bankpassen geblokkeerd.

Diezelfde avond werd de vrouw enkele keren opgebeld door een zogenaamde 'bankmedewerkster' en een 'politieagent', die met een smoes naar haar pincode vroegen. De 85-jarige vrouw heeft haar pincode echter niet afgegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rianne (1-8-2012 om 15:03)
Petje af voor mevrouwdat ze direct haar passen heeft laten blokkeren en geen pincode heeft afgegeven. Geweldig. Flinke straf voor de daders. Hoop dat ze heel snel gepakt worden. Laten ze dit bij leeftijdsgenoten proberen!!
Den Ouden (1-8-2012 om 09:25)
Is het weer zover ? ouderen zijn ook een te makkelijk prooi voor de verhardende maatschappij en de "welvaard" van een open EU. maar ja, de prive ecomomie van de bankiers moet door en als bejaarden dan geen veilige plek meer hebben in de samenleving ? dat is dan zeker het zoet na het zuur ?
Anneke (31-7-2012 om 20:11)
Jammer van niet afgesloten keukendeur, maar héél goed gehandeld mevrouw. Én uw pas gelijk blokkeren én geen pincode geven, hartstikke goed, dikke pluim!. De 2 "dames": grote schoften, ik begrijp niet hoe je zoiets kan doen. Helemaal geen opvoeding gehad? Geen normen en waarden meegekregen van thuis?
Ike (31-7-2012 om 19:48)
Niet normaal dit kan toch niet!!!
Joppa (31-7-2012 om 18:39)
Complimenten voor deze 85-jarige mevrouw! Het is toch verschrikkelijk dat je eerst de achterdeur op slot moet doen, voordat je de voordeur open doet...... En zoooooo laf om mensen op leeftijd dit aan te doen! Ga werken voor je geld!
Wes (31-7-2012 om 18:01)
Schandalig oudere mensen overvalle waar moet dit naar toe. Het is te hopen dat ze snel opgepakt worden en flink gestraft worden. inderdaad moet het telefoontje te achter halen zijn.
Cookie-instellingen beheren