Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbrekers gepakt dankzij getuige

Toegevoegd: 31-07-2012, 21.15 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Dankzij een oplettende burger zijn vanmiddag bij de Westerscheldetunnel twee mannen opgepakt op verdenking van een inbraak in Terneuzen.


Omstreeks 16.00 uur vanmiddag kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat er zojuist was ingebroken in een woning aan de Jan van Galenstraat in Terneuzen. Door de getuige was doorgegeven dat de bewoners niet thuis waren en dat twee mannen met tassen waren weggelopen vanaf de woning.

Het tweetal was in een auto gestapt en weggereden. Gelukkig had de oplettende getuige het type en kenteken van de auto genoteerd. Omdat een mogelijke vluchtroute richting de Westerscheldetunnel zou kunnen zijn, reden de agenten die kant op. Ter hoogte van de Herbert H. Dowweg zagen ze de betreffende auto rijden richting de tunnel.

De agenten besloten het voertuig te volgen tot aan de tolpoorten waar de auto bij de kassa tot stilstand kwam. De twee inzittenden werden ter plaatse aangehouden. Ze zijn overgebracht naar politiecellencomplex in Torentijd waar ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om een 20- jarige Rotterdammer en een 22- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De oplettende melder is door de politie in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een attentie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (1-8-2012 om 06:58)
Ik wou dat mijn buren ook zo oplettend waren ,maar hier is het helaas net andersom wat ze moeten zien ze niet en wat hen niet moeten zien dat zien zei maakt niet uit wat voot tijd ze weten alles van je!!! Dus mensen let goed op maar let niet op je buren heel de dag waar hun mee bezig zijn
Marco (1-8-2012 om 01:27)
Dat lees je niet vaak ! Dat de politie iets doet met, en nog blij is ook met een melding van een 'burger'. Goed dat dat nu dan wél eens gebeurt. Er gaat nog genoeg mis, als we er met z'n allen 'ns aan meewerken, kan het allemaal veel beter worden. Succes
Bewoner terneuzen (31-7-2012 om 23:41)
Give that man a cigar !
Pgrijpstra (31-7-2012 om 23:40)
Getuige verdient een lintjel; klasse! Als iedereen eens een beetje zou opletten ......... Pluim voor heren agenten.
Burger (31-7-2012 om 21:58)
Positief dat de getuige een bloemetje heeft gekregen van de politie. Het geeft blijk van een stuk waardering richting oplettende burger. Dat de daders hierdoor opgepakt zijn, zal voor de slachtoffers waar is ingebroken een hoop vragen minder met zich meebrengen. Sterke in ieder geval.
Vlissinger (31-7-2012 om 21:33)
Fijn dat zo'n melding gewaardeerd wordt, en wat zullen de mensen blij dat zijn met zo'n oplettende buur. Top!
Cookie-instellingen beheren