Inbrekers gepakt dankzij getuige

Toegevoegd: 31-07-2012, 21.15 uur

Door: Roland de Jong
BORSSELE - Dankzij een oplettende burger zijn vanmiddag bij de Westerscheldetunnel twee mannen opgepakt op verdenking van een inbraak in Terneuzen.

Omstreeks 16.00 uur vanmiddag kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat er zojuist was ingebroken in een woning aan de Jan van Galenstraat in Terneuzen. Door de getuige was doorgegeven dat de bewoners niet thuis waren en dat twee mannen met tassen waren weggelopen vanaf de woning.

Het tweetal was in een auto gestapt en weggereden. Gelukkig had de oplettende getuige het type en kenteken van de auto genoteerd. Omdat een mogelijke vluchtroute richting de Westerscheldetunnel zou kunnen zijn, reden de agenten die kant op. Ter hoogte van de Herbert H. Dowweg zagen ze de betreffende auto rijden richting de tunnel.

De agenten besloten het voertuig te volgen tot aan de tolpoorten waar de auto bij de kassa tot stilstand kwam. De twee inzittenden werden ter plaatse aangehouden. Ze zijn overgebracht naar politiecellencomplex in Torentijd waar ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om een 20- jarige Rotterdammer en een 22- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De oplettende melder is door de politie in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een attentie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Westdorpse (1-8-2012 om 15:56)
Wou dat het hier ook had geholpen, maar het lost zich soms ook op een andere manier op. Top van deze mensen en de politie dat er zo snel kon worden gereageerd. Toen er 4 caravans werden gestolen 's nachts was dat niet het geval, dus meer blauw op pad ook 's nachts.
Hollandduck (1-8-2012 om 12:25)
Goeden dag allemaal maar net goed ook moeten die Rotterdamers maar weg blijven uit Zeeland als ze toch alleen maar rottigheid komen uit halen dat hebben we hier niet nodig in Terneuzen. anders gooit de gemeente straks nog heel Terneuzen op slot er is nu al verscherpt toezicht in een aantal wijken
Jan de rechter (1-8-2012 om 10:03)
Heel goed van die burger,de burger moet ook oplettend zijn en gewoon mogelijke verdachte situaties melden,en dan maar hopen dat de politie er wat mee kan, prima werk
Vlissinger (1-8-2012 om 09:29)
Zeer goed opgelet! dat moet je ook maar durven tegenwoordig, als ze later achter je naam/adres komen. komen ze nog even langs om iets te regelen. best gevaarlijk soms
Fred (1-8-2012 om 08:55)
Uit Rotterdam!! Wat je ver haalt is lekker! Mensen blijf alert,chapeau!
D. (1-8-2012 om 07:57)
Goed opgelet en snel gereageerd! Goed gedaan van deze burger! :)