Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Commotie Middelburg blijkt voor niets

Toegevoegd: 02-08-2012, 23.53 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het verdachte pakketje dat vanavond in Middelburg werd aangetroffen blijkt een fotoblikje van de Volkssterrenwacht te zijn. De commotie blijkt dus voor niets.


Het pakketje werd rond 20.00 uur aangetroffen op de paal van een verkeerdbord bij een invalidenparkeerplaats aan het Hofplein, vlakbij het Zeeuws Archief en de Hofpleinkerk. De politie sloot de omgeving na de vondst af met linten. In afwachting van de komst van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werden er door de gemeente Middelburg dranghekken geplaatst.

Rond 22.30 uur liet de politie Zeeland weten tips te hebben gehad dat het verdachte voorwerp mogelijk een apparaatje voor solargraphy is dat door de sterrenwacht wordt gebruikt. De politie onderzocht die tips en de secretaris Tjerk Westerterp van de Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen uit Middelburg kwam ter plekke. Hij constateerde al snel dat het ging om een zonneblikje.

De sterrenwacht startte in 2010 met het Zeeuwse solargafieproject: het vastleggen van de schijnbare beweging van de zon langs de hemel met een zelf gemaakte gaatjescamera (zonneblikje). In de periode vanaf 22 december (kortste dag) tot 21 juni (langste dag) worden hiermee opnames gemaakt. Met een scanner kunnen de belichte stukjes fotopapier worden omgetoverd tot ware kunstwerkjes van zonnebanen.

Zie ook:

- Verdacht pakketje Middelburg (02-08-2012)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Semtex Solutions (3-8-2012 om 11:11)
Iedere knuppel kan toch zien dat er in een blikje geen levensgevaarlijke bom zit zeker ? tenzij daar wel heel compacte hoge explosieven in zitten. en die gaan evt terroisten dan zeker inzetten op een invaliden plaats in een boere gat ? mensen, gebruik eens je verstand een keer ! stelletje angsthazen
Massa hysterie (3-8-2012 om 10:57)
Wat een massahysterie, kun je zien hoe angstig en achterdochtig nederlanders zijn geworden. dat is zeker omdat we zo goed voor de wereld zijn.? of verwacht een deel gewoon dat de ellende ons zal treffen ? blijkbaar heel duidelijk van wel, slecht geweten zeker ? PAS OP ! EEN BLIKJE ! waanzin is het.
Vlissingse (3-8-2012 om 10:38)
Wat een bangerd is die ene. Er gebeurt dat in nederland(god zij dank) niet zo veel bommen worden geplaatst. Maar als er wat word geplaatst? dat is teveel. Maar ik ben niet bang door deze soort berichten.
Jo (3-8-2012 om 10:22)
Rob; tegenwoordig zien ze alles aan voor een bom, als er een man uit het midden-oosten het vliegtuig in stapt wordt de helft van de passagiers al bang. Iedereen is tegenwoordig bang voor alles en iedereen, en hoe komt dat: juist! Door mensen die gevoed worden door de media, mensen zoals jij.
Robin (3-8-2012 om 10:02)
Wat als er wel echt iets was gebeurd en het was niet serieus opgepakt dan hadden deze zelfde mensen anders gereageerd! men moet gewoon eens gaan nadenken als je zoiets monteerd in het openbaar! (opgelopen schade verhalen op de veroorzakers) De camera kan toch ook op een ander plek hangen !?
Rob (3-8-2012 om 09:39)
Wat een lompe reacties hier zeg. Als het wél een bom was geweest en de Politie ging er te nonchalant mee om dan hadden JULLIE allemaal geklaagd! Goede snelle actie van de Politie en EOD om het zekere voor het onzekere te nemen. JUIST NU in deze tijden!
Cookie-instellingen beheren