Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
54 files van totaal 177 km

Autobrand vanwege dood pony's

Toegevoegd: 03-08-2012, 09.56 uur - Update: 03-08-2012, 19.34 uur
De auto was eigendom van de man die bij twee pony's de keel doorsneed.
De auto was eigendom van de man die bij twee pony's de keel doorsneed.
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een vrouw opgepakt omdat ze een auto in brand zou hebben gestoken. De brand zou een wraakactie zijn op de dood van twee pony's eerder deze week.


De brand woedde in een auto die vlakbij het politiebureau aan de Rosegracht geparkeerd stond. De brand werd rond 00.55 uur ontdekt. De brandweer kwam ter plekke om het vuur te doven.

De aangehouden vrouw is een 40-jarige Terneuzense. Ze is ingesloten. Volgens de politie heeft de vrouw de brand vermoedelijk aangestoken vanwege de dood van de pony's zaterdag in een wei in Terneuzen. De uitgebrande auto is van de 50-jarige verdachte. De auto zou nog op dezelfde plaats hebben gestaan waar hij hem neerzette toen hij zich meldde bij de politie.

Update 19.35: De politie heeft inmiddels bekend gemaakt dat de vrouw een bekentenis heeft afgelegd. Het gaat niet om de verzorgster van de pony's maar om een medegebruikster van de wei. De vrouw is inmiddels weer vrij.

Zie ook:
- Dierenbeul snijdt hals pony's door (29-07-2012)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tjonge jongen (4-8-2012 om 11:27)
K begrijp niet waar het heen gaat met deze wereld?? Dat mensen een man het leven zo moeilijk kunnen maken Tuurlijk is het niet goed te praten maar om daarna de auto in brand te steken vindt ik diep triest en erg laf!!
Jan (4-8-2012 om 01:53)
Na Volkert van der G. is het voor mij opnieuw helemaal helder als ik hier de reacties (grootste gedeelte) lees: "Dierenliefhebbers" zijn in potentie allemaal bloeddorstige moordenaars...Wat een simpel volk!
FF niet aanwezig (3-8-2012 om 23:55)
Ik vind het belachelijk wat die vrouw gedaan heeft. Ronduit kinderachtig en even ziek als die man zelf. Een pony is ook maar een dier. Slagers teken hele dagen dieren dood, hoeveel branden zouden daarvoor nodig zijn? Je gaat toch niet zomaar iemands auto in de fik steken? Machteloosheid heet dat!!!
Dr C. (3-8-2012 om 23:36)
Ik wordt echt doodsbenauwd van die bloeddorstige reacties. "Ein volksgericht" ,ik mag toch hopen dat we dat soort tijden gehad hebben. Iedereen maakt fouten, ook wrede.Waar is de vergevingsgezindheid. En kan het dier boven een mens gaan? Ik vertrouw op de overheid om de norm te zetten.
Renata (3-8-2012 om 23:08)
@bewoners: wat zijn jullie dom. Alsof dit gebeurd is door de reakties hier. Hebben jullie enig idee wat die vrouw voelt, wetende hoe die kleine paardjes waar ze van hield hebben geleden?? OPROEP: Ik wil haar heel graag een hart onder de riem steken maar weet niet wie ze is of hoe ik haar kan bereiken. Kan iemand mij helpen, via facebook weet ik ook niet hoe ik haar kan vinden?? Misschien kunnen wij op dit forum iets samen bedenken om te doen/steunen?
Jan P (3-8-2012 om 22:04)
Vindt het ook prima, die vent moet zich niet meer thuis voelen hier. De vrouw is niet voor toerekeningsvatbaar ze handelde uit emotie, en dus zal ze vrijuit gaan zeker? En wat eigen rechter aangaat, justitie zou zich zo nu en dan moeten schamen!
Cookie-instellingen beheren