Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Autobrand vanwege dood pony's

Toegevoegd: 03-08-2012, 09.56 uur - Update: 03-08-2012, 19.34 uur
De auto was eigendom van de man die bij twee pony's de keel doorsneed.
De auto was eigendom van de man die bij twee pony's de keel doorsneed.
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een vrouw opgepakt omdat ze een auto in brand zou hebben gestoken. De brand zou een wraakactie zijn op de dood van twee pony's eerder deze week.


De brand woedde in een auto die vlakbij het politiebureau aan de Rosegracht geparkeerd stond. De brand werd rond 00.55 uur ontdekt. De brandweer kwam ter plekke om het vuur te doven.

De aangehouden vrouw is een 40-jarige Terneuzense. Ze is ingesloten. Volgens de politie heeft de vrouw de brand vermoedelijk aangestoken vanwege de dood van de pony's zaterdag in een wei in Terneuzen. De uitgebrande auto is van de 50-jarige verdachte. De auto zou nog op dezelfde plaats hebben gestaan waar hij hem neerzette toen hij zich meldde bij de politie.

Update 19.35: De politie heeft inmiddels bekend gemaakt dat de vrouw een bekentenis heeft afgelegd. Het gaat niet om de verzorgster van de pony's maar om een medegebruikster van de wei. De vrouw is inmiddels weer vrij.

Zie ook:
- Dierenbeul snijdt hals pony's door (29-07-2012)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (3-8-2012 om 19:08)
Prima actie van mevrouw, zo komt er tenminste aandacht voor dierenleed en ook de nodige vergelding,iets waar justitie niet toe in staat is gebleken.Voor de rechtschapen "hulpverlener"; wel eens gehoord van martelaars?ik heb begrepen dat ze zichzelf heeft aangegeven.
Edje (3-8-2012 om 18:50)
Goede actie! Die vent zal wel een lage straf krijgen want dieren tellen hier toch niet mee. Heb het vermoeden dat die vrouw er slechter vanaf komt dan die man. Zo gaat dat in NL....
A (3-8-2012 om 18:50)
Ze zal zelf wel een nieuwe auto moeten kopen voor die man dus dit is totaal zinloos, behalve dat er weer aandacht is voor die twee ponys.
Jan (3-8-2012 om 18:29)
Dat hadden we toch een beetje anders aan kunnen pakken. Nu is ze zelf de sjaak. Op het woonadres van die moordenaar zal ook nog wel iets gebeuren vermoed ik.
Hulpverlener (3-8-2012 om 18:24)
Gaan we nu oog om oog tand om tand goedkeuren? Eigen rechter spelen? Het eerste wat gebeurd is kan en mag niet, maar laat de staat daar iemand voor straffen. Zou een leuke boel worden als we het allemaal even zelf gaan regelen...
Jacqueline (3-8-2012 om 18:22)
Deze dame verdient een lintje, ipv aangehouden te worden!
Cookie-instellingen beheren