Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Man aangereden door trein Middelburg

Toegevoegd: 03-08-2012, 18.06 uur - Update: 03-08-2012, 21.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is aan het einde van de middag een man onder de stoptrein terecht gekomen. Hij raakte zwaargewond.


De oudere man werd rond 16.45 uur aangereden nabij de spoorwegovergang Nieuwlandseweg / Kleverskerkseweg. Direct werden de brandweer, de politie en de ambulancedienst ter plekke gestuurd. Toen het ambulancepersoneel ter plekke kwam werd besloten om de traumahelikopter ook in te zetten. De helikopter landde op het parkeerterrein van de begraafplaats aan de Westelijke Oude Havendijk.

De ambulanceteams en het mobiel medisch team hebben het slachtoffer gestabiliseerd en gereed gemaakt voor transport. De zwaargewonde man is met een ambulance naar de helikopter gebracht en vervolgens met de helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Vanwege de aanrijding moest het treinverkeer rondom Middelburg worden stilgelegd. Tussen Goes en Middelburg rijden geen treinen maar bussen. Volgens de NS moeten mensen rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. De NS gaat er vanuit dat het treinverkeer rond 19.30 uur weer kan worden hervat.

De inzittenden van de trein zijn volgens de politie op het station opgevangen. De technische recherche van de Zeeuwse politie en de Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) doen samen onderzoek naar het voorval.

Update: Het slachtoffer is een 84-jarige inwoner van de gemeente Middelburg. Er is nog geen duidelijkheid over de toedracht van het incident.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sterkte (3-8-2012 om 23:56)
Heel veel sterkte aan iedereen en anoniempje voor jou info hij is daar naar toe mee gesleurd door een trein .. Duh !!
Zeeuw (3-8-2012 om 23:45)
Het kan een demente man zijn geweest he, of een verwarde man. je weet het nooit met de wat oudere mensen... je moet op je hoede blijven met en voor hun.. sterkte voor allen, en hopen dat alles goed komt met die man.
Pascal (3-8-2012 om 23:18)
Aan paul: let op u zelf en laat een ander in zijn waarde kwa commentaar betreft, het is gewoon en simpele vraag die gesteld word, aan anoniempje: niemand mag zo langs dat spoor lopen. en wat die man misschien daar deed zal misschien nog wel bekend gemaakt worden!
D.S. Tijmons, Middelburg (3-8-2012 om 23:15)
Ik sluit mij volledig aan bij de reactie van Adjo!
Monique (3-8-2012 om 23:10)
Goh, altijd schrikken zo'n bericht...die meneer moet teveel meegemaakt hebben...meneer en familie, sterkte. Alsmede de treinmachinist!!! Mijn zoon droomt van een baan op de trein, als je dan dit leest....hoop ik dat hij er over 10 jaar anders over denkt.
Renata (3-8-2012 om 22:34)
Wat zielig en dat op die leeftijd. Sterkte voor iedereen en hopelijk knapt die meneer nog op. Anoniempje: zegt al genoeg dat je niet met je naam durft te reageren.
Cookie-instellingen beheren