Weerbericht:
Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 108 km

Man aangereden door trein Middelburg

Toegevoegd: 03-08-2012, 18.06 uur - Update: 03-08-2012, 21.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is aan het einde van de middag een man onder de stoptrein terecht gekomen. Hij raakte zwaargewond.


De oudere man werd rond 16.45 uur aangereden nabij de spoorwegovergang Nieuwlandseweg / Kleverskerkseweg. Direct werden de brandweer, de politie en de ambulancedienst ter plekke gestuurd. Toen het ambulancepersoneel ter plekke kwam werd besloten om de traumahelikopter ook in te zetten. De helikopter landde op het parkeerterrein van de begraafplaats aan de Westelijke Oude Havendijk.

De ambulanceteams en het mobiel medisch team hebben het slachtoffer gestabiliseerd en gereed gemaakt voor transport. De zwaargewonde man is met een ambulance naar de helikopter gebracht en vervolgens met de helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Vanwege de aanrijding moest het treinverkeer rondom Middelburg worden stilgelegd. Tussen Goes en Middelburg rijden geen treinen maar bussen. Volgens de NS moeten mensen rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. De NS gaat er vanuit dat het treinverkeer rond 19.30 uur weer kan worden hervat.

De inzittenden van de trein zijn volgens de politie op het station opgevangen. De technische recherche van de Zeeuwse politie en de Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) doen samen onderzoek naar het voorval.

Update: Het slachtoffer is een 84-jarige inwoner van de gemeente Middelburg. Er is nog geen duidelijkheid over de toedracht van het incident.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sam (6-8-2012 om 12:26)
Anoniempje heb je er aan gedacht dat deze meneer mee gesleurd kan zijn tot die plek? Ik wens de familie veel sterkte.
Zeeuw (5-8-2012 om 14:04)
@ ook zeeuw, ja idd, ik hoop dat die discussie echt nog komt, dan zouden er misschien veel mensen levens gered kunne worden, want de ouderen zijn steeds meer de dupe van dodelijke ongelukken... ze moeten gewoon een keer de wat oudere mensen een test laten doen of ze nog veilig de straat op kunnen.
Nikita (5-8-2012 om 12:49)
Is er bij iemand bekend hoe het met deze meneer gaat ?
Ook Zeeuw (4-8-2012 om 11:12)
@ "zeeuw", i.d.d. je weet het maar niet met ouderen, maar als de discussie gaat over of ze hun rijbewijs nog wel mogen houden is het ineens een heel ander verhaal en is het hun persoonlijke vrijheid en zo.. tijd voor een stevige discussie in nederland over de "ouderen"..
Ria (4-8-2012 om 10:51)
Goeiemoggel...wat een commentaar allemaal&wat weten we het weer goed! denk eens even in:het zal je opa zijn die dementerend is ... praat je dan nog zo? een mening geven hoeft niet kwetsend te zijn!! natuurlijk vraag je je af hoe dit heeft kunnen gebeuren,iedereen héél veel sterkte gewenst hoor!!!
Elvis66 (4-8-2012 om 07:52)
@Paul wat loop jij nou te blaten? Iedereen mag zijn/haar mening geven, tis immers een vrij land!! Ik ben het volkomen eens met Anoniempje, die oude man had daar niets te zoeken. Iedereen hoort te w88 voor gesloten spoorbomen en je hoort evt. ook niet langs het spoor te lopen!
Cookie-instellingen beheren