Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

Politie vordert rijbewijzen in

Toegevoegd: 04-08-2012, 10.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingenomen van drie automobilisten.


Een 44-jarige Belgische automobilist uit Koolkerke heeft vrijdagavond rond 21.00 uur zijn rijbewijs moeten inleveren. In de Sint Annastraat in Sluis werd de man aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. De Belg moest een blaastest doen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken.

De automobilist is meegenomen naar het politiebureau om een ademanalyse te doen. Hieruit bleek dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het rijbewijs van een 21-jarige jongeman uit Tilburg ingevorderd. De jongeman was omstreeks 03.00 uur op de Roelandsweg in Renesse in een personenauto tegen een paaltje aan gereden. Surveillerende agenten namen een kijkje en lieten de Tilburger een blaastest doen.

Uit deze test bleek dat de jongen teveel had gedronken. De jongeman is daarom meegenomen naat het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De analyse wees uit dat hij ongeveer 5 keer zoveel had gedronken dan voor een beginnend bestuurder is toegestaan. Zijn rijbewijs kon de Tilburger dus inleveren. De officier van justitie bepaalt binnenkort wat er verder gaat gebeuren met het rijbewijs van de jongeman.

Een 41-jarige automobilist uit Oost-Souburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man werd rond 05.15 uur door een agent aan de kant gezet op de Langevieleweg in Middelburg.

De Souburger moest een blaastest doen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man bleek drie keer teveel alcohol te hebben gedronken en kon daarom direct zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie bepaalt later wat er met zijn rijbewijs gaat gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drank maakt meer kapot (4-8-2012 om 10:25)
Het verhaal maar dan kort: 3 alcohol verslaafde junks moesten terecht hun rijbewijs inlerveren.
Cookie-instellingen beheren