Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 58 km

KNRM helpt vastgelopen jacht

Toegevoegd: 04-08-2012, 10.35 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De redders van het KNRM-station Neeltje Jans zijn vrijdagmorgen even voor tien uur opgepiept voor een vastgelopen jacht.


Motorjacht The Escape met als thuishaven Volendam was vanuit Nieuwpoort onderweg naar Rotterdam. Een moment van onoplettendheid was voldoende om te stranden op de Zeehondenplaat ten zuiden van de Bollen van het Nieuwe Zand.

De Koopmansdank was omstreeks 30 minuten na de melding ter plaatse, maar moest de nodige voorzichtigheid betrachten om zelf niet aan de grond te lopen. De betreffende zandplaat heeft een hoefijzer-vorm en The Escape lag vrijwel precies in het midden.

Het jacht benaderen vanuit zuid-oostelijke richting bleek onhaalbaar. Een poging vanuit noordelijke richting was wel succesvol. Een van de bemanningsleden kon vanaf daar overstappen om onder meer te assisteren bij het bevestigen van de sleeplijnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (5-8-2012 om 08:57)
Toepasselijke naam van dat jacht zeg, The Escape.....haha!
Renata (4-8-2012 om 22:13)
Wat zouden die mensen toch doen zonder de KNRM?
Hans (4-8-2012 om 12:17)
Moment van onoplettendheid? Was laatst aan het zeilen, komt er iemand in z'n moterjacht vragen hoe hij ergenst het snelst kon komen. Op mijn vraag of ie een kaart bij had, kwam ie met een wegen kaart aanzetten. Hoezo onvoorbereid? Maar misschien hier inderdaad wel vette dikke pech!
Komt toch wel (4-8-2012 om 10:52)
In een moment van onoplettendheid, loop je dan vast precies in het midden van zo een hele plaat. ohh, hoe onoplettend, een hele zandbank toevallig even niet gezien. nou ja, iedereen weet dat de KNRM je toch gratis komt slepen dus wat zal het ook uitmaken ? opletten hoeft toch helemaal niet ?
Cookie-instellingen beheren