Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Veel rook bij grote brand Kerkwerve

Toegevoegd: 05-08-2012, 09.10 uur
Door: Roland de Jong

KERKWERVE - Een grote brand heeft vanochtend in Kerkwerve een grote schuur op het terrein van Vleesboerderij Boot volledig in de as gelegd. De brand is onder controle.


De brand aan de Kievitsweg werd rond 06.40 uur ontdekt door de bewoners die zich in het huis aangrenzend aan de schuur bevonden. Zij belden de brandweer en die schaalde meteen op naar middelbrand. Binnen tien minuten werd het sein grote brand gegeven en uiteindelijk werd een groot aantal brandweervoertuigen opgeroepen om de brand te bestrijden.

De brand woedde ook in een deel van de schuur die was voorzien van een rieten kap. Het andere deel van het dak van de schuur was bedekt met dakpannen. Al snel was de brand uitslaand en de brandweer moest dan ook haar uiterste best doen om het vuur niet te laten overslaan naar de woning. Dat is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland gelukt, maar wel is er schade ontstaan in het huis.

De schuur brandde vrijwel volledig uit. Een deel van de schuur stortte bovendien in en ook de dakconstructie raakte zwaar beschadigd. Rond 08.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Rond 9.00 uur meldde de woordvoerder dat het nablussen nog geruime tijd zou gaan duren. Er wordt een kraantje ingezet om puin weg te halen en zo goed te kunnen blussen.

Om aan voldoende bluswater te komen kwam naast de diverse tankautospuiten ook een watertankwagen ter plekke. Er werd een waterwinning over grote afstand opgebouwd om de brandweerlieden rondom de schuur van voldoende bluswater te voorzien. De brandweer zette een ladderwagen in om van bovenaf te kunnen blussen.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Deze was in de wijde omtrek te zien. Een adviseur gevaarlijke stoffen is ter plekke gekomen om te onderzoeken of er bijzondere schadelijke stoffen vrijkwamen. Volgens de woordvoerder heeft de rook niet voor gevaar voor de omgeving gezorgd. Er stond een ambulanceteam stand-by, maar er raakte niemand gewond. De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Salvage is ingeschakeld om de schade af te handelen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap en Rianne (6-8-2012 om 09:49)
Na zoveel energie in jullie bedrijf te hebben gestoken de afgelopen jaren wat nu in één ochtend wordt verwoest, verschrikkelijk voor jullie.... We wensen jullie en jullie medewerklers veel sterkte !
Tania (5-8-2012 om 16:37)
Brandweer man,.. nou meeste lezen dit en geven steun aan familie,..Brandweerman (5-8-2012 om 11:31 uur) Zo te zien Kent daar niemand de betekenis van het geel/rode afzetlint., Enwij zijn na 13.00 uur langs gereden en niks was afgezet alleen je kan het erf niet op ,ja sluit dan de straat af sorry.
Reits en Ben (5-8-2012 om 15:48)
Wij wensen Fam. Boot alle sterkte!
Tineke broere (5-8-2012 om 14:56)
Wat afschuwelijk! Heel veel sterkte met het verwerken van deze ramp! Hopelijk slagen jullie er weer in de draad op te pakken.,
Tania (5-8-2012 om 14:55)
Wat erg dit ,mijn peettante is in haar bekende zaak in Gent Cafe napoleon helaas overleden in 1978 tijdens de brand,2 weken terug was ik in de zaak bij Familie Boot,prachtige zaak ,toen vroeg nog een kennis waar die zaak is . Wens Fam.Boot en alle medewerkers heel veel sterkte toe...
Mattijs (5-8-2012 om 14:03)
Zo een mooi bedrijf en zulke mooien producten... Heel veel sterkte de komende tijd!!
Cookie-instellingen beheren