Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 246 km

Flinke reeks inbraken op zaterdag

Toegevoegd: 05-08-2012, 15.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zaterdag is op zeker zeven plaatsen ingebroken in de provincie. Sommige inbraken vonden plaats op klaarlichte dag.


In de nacht van zaterdag op zondag is een bewoner van een woning aan de Buitenruststraat in Middelburg het slachtoffer geworden van een insluiper. Tussen 23.15 en 08.45 uur werd geld uit de woning weggenomen. Het is niet bekend hoe de insluiper de woning is binnengekomen, er zijn geen braaksporen. De technische recherche gaat sporenonderzoek doen in en om de woning.

In een woning en een winkelpand aan de Parkzicht in Waarde is tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagochtend 08.00 uur ingebroken. De inbreker(s) kwam(en) het pand binnen door een slot te forceren. Uit de woning is een geldbedrag weggenomen en uit de winkel is een aantal sportbrillen gestolen.

Vandaag houden agenten van Politie Zeeland een buurtonderzoek om er achter te komen of iemand misschien iets vreemds heeft gezien of gehoord. Dit zou kunnen leiden tot oplossing van deze inbraak. Hebt u verdachte personen of voertuigen gezien in de buurt van de plaats waar de inbraak heeft plaatsgevonden? Meld dit dan bij Politie Zeeland.

In een woning aan de Noordmonsterweg in Middelburg is zaterdag op klaarlichte dag ingebroken. Tussen 14.30 en 18.00 uur zagen inbrekers kans om een deur van de woning te forceren en het pand op deze manier te betreden. Het huis werd doorzocht en uit de woning werden sieraden weggenomen.

Aangezien deze inbraak op klaarlichte dag moet hebben plaatsgevonden, is het goed mogelijk dat iemand iets verdachts heeft gezien in de buurt van de Noordmonsterweg. De politie roept mensen op naar 0900-8844 te bellen als zij iets hebben gezien.

In een woning aan de Rijsoordselaan in Aagtekerke heeft zaterdag overdag een inbraak plaatsgevonden. De inbraak is gebeurd tussen 14.15 en 17.00 uur. Inbrekers zagen tussen die tijdstippen kans om kennelijk ongezien en ongehoord een raam te forceren en de woning te doorzoeken. Uit de woning zijn sieraden meegenomen.

De technische recherche gaat een sporenonderzoek doen in de woning, maar omdat ook deze inbraak op klaarlichte dag heeft plaatsgevonden, vraagt de politie ook hulp van omwonenden.

In een woning aan de Laan van Barbestein in Heinkenszand is zaterdag tussen 12.15 en 00.45 uur ingebroken. Door de inbreker(s) werd een raam geforceerd om de woning binnen te komen. Het huis is doorzocht en er werden sieraden weggenomen. De technische recherche gaat sporenonderzoek doen in en om de woning en agenten houden een buurtonderzoek.

In een woning aan de Verdistraat in Terneuzen is zaterdag op klaarlichte dag ingebroken. Tussen 12.30 en 17.00 uur zagen inbrekers kans om een deur te forceren en de woning binnen te komen. De woning werd gedeeltelijk doorzocht en vermoedelijk zijn de daders van de inbraak gestoord, want uit de woning werd niets weggenomen.

Een buurtonderzoek dat is gehouden door agenten van Politie Zeeland heeft tot nu toe nog geen informatie opgeleverd, maar misschien zijn er mensen die nog niet bevraagd zijn, die wel informatie hebben. Mensen die tips hebben kunnen bellen naar 0900-8844.

Zaterdagmiddag tussen 14.45 en 15.15 uur lagen de bewoners van een woning aan de Handellaan in Terneuzen een tukje te doen toen ze ineens wakker werden van hun blaffende hond. De bewoners schrokken zich rot toen ze ineens een man bij hun slaapkamer zagen lopen. Kennelijk schrok de man ook, want hij ging er als een haas vandoor.

De geschrokken bewoners zijn de man nog achterna gegaan, maar kregen hem niet meer te pakken. Uit de woning is niets weggenomen, maar om de woning binnen te komen had de inbreker wel een deur geforceerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren