Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mes gevonden bij conrole Terneuzen

Toegevoegd: 05-08-2012, 21.36 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft zaterdagavond en -nacht extra gecontroleerd in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied in Terneuzen. Er is een mes aangetroffen.


Tussen 23.00 en 01.00 uur is er op drie plaatsen in het gebied een preventieve fouilleringsactie gehouden om te controleren of personen in het bezit waren van wapens.

Een prettige bijkomstigheid was dat vrijwel alle gecontroleerde personen goed op de hoogte waren van de reden van de controle en van het feit dat zij zich in een veiligheidsrisicogebied bevonden. Iedereen had alle begrip voor de controle en werkte netjes mee. In totaal werden 22 personenauto's, acht fietsers en één bromfietser gecontroleerd. Ook werden 49 voetgangers gecontroleerd.

In één personenauto troffen agenten een mes aan. Van dit mes werd door de eigenaar vrijwillig afstand gedaan en het mes is vernietigd.
 
Zie ook:
- Preventief fouilleren in Terneuzen (24-07-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan jansens (6-8-2012 om 12:38)
Er zijn meestal schietincidenten in die ''risicogebieden'' en de politie vind een mes en dan zo positief in het nieuws komen alsof ze wat goeds hebben gedaan typisch gemeente Terneuzen,stop nu toch eens met dat blinde gedoe en houd juist de mensen aan waar menig medeburger over klaagt
Dr.acula (6-8-2012 om 09:14)
Iedereen werkte mee,als je niks te verbergen hebt dan is dit logistisch,maar als er bij 1 een pistool in de auto zou liggen denk ik niet dat die persoon graag zou meewerken.maar toch zie ik dit soort acties graag,zeker als er veel bekendheid aan word gegeven.het is jammer genoeg tegenwoordig nodig.
Claudia (6-8-2012 om 01:35)
Er worden 72 personen gecontroleerd.werd er niet gezegd dat er een reden voor moest zijn om die mensen te fouilleren?gegronde reden, vermoeden,verdenking, of zo??.in 2 uur tijd, 72 mensen? ik ben nu benieuwd naar de leeftijd van die mensen, en de nationaliteit.
Cookie-instellingen beheren