Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in de middag enkele onweersbuien. Vrijdag opnieuw buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Oefening met helikopter Vlissingen

Toegevoegd: 08-08-2012, 22.02 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Voor de Boulevard in Vlissingen heeft de strandbewaking woensdagavond geoefend op een redding met een helikopter. Een voorproefje op Rescue Vlissingen dat vrijdag plaatsvindt.


De redding werd uitgevoerd bij het Badstrand. Er werden drenkelingen opgepikt uit een reddingsvlot en vervolgens weer afgezet in een reddingsboot. Dat gebeurde onder het toeziend oog van een flink aantal voorbijgangers. De oefening was niet aangekondigd.

De deelnemende helikopter was er één van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV). NHV is opgericht op 16 mei 1997 in Kortrijk (België) en is werkzaam in België en omringende landen. Men vliegt onder andere voor het Belgische en Nederlandse Loodswezen, VIP's en de olie- en gasindustrie. Daarnaast is er tussen zonsondergang en zonsopkomst, een helikopter van NHV 7 dagen in de week paraat voor Search- and Rescue-operaties en medische evacuaties.

Zo'n redding met eigen ogen bekijken? Dat kan vrijdag tijdens Rescue Vlissingen want een helikopter van NHV geeft dan om 12.30 uur een eerste demonstratie. Er wordt dan een evacuatie uitgevoerd vanaf een loodsboot in samenwerking met de KNRM Veere. Om 14.30 uur vindt een demonstratie plaats met de waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het volledige programma van Rescue Vlissingen vindt u hier. Rescue Vlissingen steunen? Dat kan door middel van een donatie. Meer weten hierover? Klik hier.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750