Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 67 km

Boetes geëist voor slik op de weg

Toegevoegd: 10-08-2012, 00.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Officier van justitie Rob Rammeloo was donderdag op de zitting van de Middelburgse rechtbank meer dan duidelijk tegen een grondverzet/loonwerkbedrijf uit Baarland, een uienverwerkingsbedrijf uit 's Gravenpolder en een loonwerker uit Hoedekenskerke: de troep die je achterlaat moet je zelf opruimen.


Dat hadden de drie niet gedaan en dus eiste Rammeloo tienduizend, zesduizend en vierduizend euro boete waarvan de helft voorwaardelijk tegen hen. De drie bedrijven worden door het OM verantwoordelijk gehouden voor een verkeersongeval op 6 oktober vorig jaar, waarbij een 26-jarige vrouw uit Hoedekenskerke zwaar gewond raakte. 

Het uienbedrijf had het Baarlandse bedrijf opdracht gegeven zeefgrond over een landbouwperceel uit te rijden en dat bedrijf had het daar zo druk mee, dat zowel het uienbedrijf als de loonwerker uit Hoedekenskerke moesten bijspringen. Echter, de klei en het slik dat daarbij eind september op de 's Gravenpoldersestraat bij Hoedekenskerke achterbleef bleek te moeilijk te verwijderen en dus werd er volgens het Baarlandse bedrijf gewacht tot het ging regenen. In dat geval is de natte troep minder moeilijk te verwijderen.

Zover kwam het echter niet, want op de bewuste zesde oktober miezerde het met als gevolg dat de weg spekglad werd. De auto van de vrouw raakte daardoor in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw liep onder meer ettelijke breuken op. De uitspraak is op 23 augustus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dree (10-8-2012 om 18:18)
Tja ik zeg altijd maar zo: mensen moeten heel goed weten, de boeren zorgen voor ons eten!
Cookie-instellingen beheren