Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 41 km

Lekkage bij bedrijf Sas van Gent

Toegevoegd: 11-08-2012, 04.06 uur - Update: 11-08-2012, 04.57 uur
Door: Manfred Berrevoets
SAS VAN GENT - Bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Sas van Gent heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een gevaarlijke stof gelekt.  


Het incident vond rond 02.35 uur plaats. Omdat in eerste instantie niet bekend was wat er aan de hand was heeft de brandweer groots ingezet. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is het standaardprocedure om groots in te zetten bij een melding van dergelijke calamiteiten. 
 
Volgens de woordvoerder gaat het om de stof DCP. Deze vloeistof wordt gebruikt in een productieproces van het bedrijf. De lekkende vloeistof is opgevangen in een bassin. Naar schatting gaat het om ongeveer 225 liter. De vloeistof is gevaarlijk bij aanraking vandaar dat de brandweer er voor gekozen heeft een gaspakkenteam de lekkage te laten dichten. De lekkage was om 04.20 uur verholpen.

Er is geen gevaar voor de omgeving opgetreden. Naast de brandweer stond er uit voorzorg ook een ambulance paraat. Het bedrijf gaat de gelekte vloeistof zelf afvoeren. De brandweer heeft bij het bedrijf een ontsmettingslocatie ingericht om de gaspakdragers na de inzet de ontsmetten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (12-8-2012 om 00:04)
Ja Sluiskil, dat is nodig als er mensenlevens op het spel staan! Zeker binnen de bebouwde kom kun je niet altijd zien of je veilig een kruising over kan steken of een rotonde kan benaderen.. Zeker niet met die grote vrachtwagens waar ze bij de brandweer mee rijden. Een noodstop met zo'n apparaat kost wat meer meters dan met een personen auto. Als uw woning in de brand staat komen ze toch ook niet stilletjes aanrijden? DCP is gevaarlijk bij aanraking met de huid en bij inademing.
Tim (11-8-2012 om 23:23)
@sluiskil ja dat is nodig. Anders voldoen ze niet aan de ontheffing voorrangsvoertuig. En hebben ze geen voorrang meer.
Maarten (11-8-2012 om 22:58)
Ja, ook 's nachts dienen de hulpdiensten met zwaailicht en sirene rijden tijdens een prio 1 rit. Doen ze dit niet of ze rijden alleen met de blauwe lampen, dan mogen ze niet afwijken van de voorschriften van het RVV en hebben ze dus ook geen voorrang.
Brandweerman (11-8-2012 om 22:01)
@sluiskil Prio 1 is proi 1 dus rijden met toerers en bellen
Hulpverlener (11-8-2012 om 20:20)
@sluiskil.. als je zelf eens iemand nodig heb van 1 van de hulpverleners en komen dan met sirene aan rijden, ben je ze dankbaar dat ze er zijn om te helpen..(denk ik toch)..niet klagen dus! Wees blij dat ze er zijn!
Brandweervrouw (11-8-2012 om 19:11)
@sluiskil,als het prio 1 is,moet er gereden worden met zwaailicht en sirene.Ook midden in de nacht.Gelukkig is het goed opgelost.
Cookie-instellingen beheren