Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
90 files van totaal 344 km

Grote zoekactie bij Zoutelande

Toegevoegd: 12-08-2012, 20.55 uur
De helikopter zoekt het water af.
De helikopter zoekt het water af.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

ZOUTELANDE - Een flink aantal strandwachten, auto's en reddingsvaartuigen en een helikopter hebben vandaag bij Zoutelande gezocht naar een vermist meisje.


De 8 jaar oude Carolien, afkomstig uit Duitsland, verdween aan het einde van de middag op het strand bij paviljoen De Branding nabij Zoutelande. Het kind was voor het laatst gezien bij het water. Toen de strandwacht de melding binnenkreeg was dat echter al zeker een uur geleden. Toen een korte zoekactie door de strandwacht niets opleverde werd er opgeschaald. Rond 17.10 uur werd de eerste KNRM-reddingboot opgeroepen.

Onder meer de KNRM-reddingboten Uly uit Westkapelle en Zeemanshoop werden ingezet om te zoeken. Ook strandwachten uit Vlissingen, Dishoek en Zoutelande zochten met boten en een waterscooter de zee af. Diverse auto's van de politie, de KNRM en de strandwacht werden ingezet om op het strand te zoeken. Ook gingen looppatrouilles op pad. De politie zocht in het dorp zelf. Vanuit Koksijde (B) kwam een Seaking-helikopter meezoeken.

Het meisje werd na anderhalf uur zoeken heelhuids teruggevonden op het strand. Het meisje zat te spelen. Carolien is snel weer herenigd met haar zeer ongeruste ouders.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Criticus (13-8-2012 om 21:30)
@juriste. Kortzichtig??? Juist of onjuist wordt door Jan niet ter discussie gesteld. Er wordt een feit - tw de kostbare grap - geconstateerd. Nog effies verder studeren lijkt me.. ;-)
Peter (13-8-2012 om 21:08)
Ja Jan, dit is een foute opmerking in dit geval. Je mag hem alleen plaatsen als het een vermiste duiker betreft; niet bij een vermist kind. En de kudde hobbelde weer vrolijk een andere kant op achter een andere mening aan........
Quibus (13-8-2012 om 19:27)
Het lijkt misschien overdreven achteraf maar als er iets gebeurd zou zijn dan valt ook iedereen over de strandwacht heen. Prima gedaan en gelukkig dat ze heelhuids is teruggevonden !
Max (13-8-2012 om 17:55)
Wij betalen dat van onze belastingen
Renata (13-8-2012 om 17:55)
Jan zegt schrijft gewoon wat veel mensen denken, maar niet uitspreken. Ben het dan ook helemaal eens met Erik en Iwan. 8 Jaar is veel te jong om "los" te laten lopen. Onnodige ellende.
Esther (13-8-2012 om 17:17)
Nou ik ben mijn zoon ook weleens kwijt geweest op het strand net als zoveel andere ouders,een onbewaakt ogenblik en het is gepiept en toen bestonden smartphones nog niet eens .Zoals altijd hier een hoop ge en veroordeel.Fijn dat het meisje weer terecht is.
Cookie-instellingen beheren