Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Alg bestrijden met waterstofperoxide

Toegevoegd: 13-08-2012, 22.18 uur
Door: Roland de Jong
OUWERKERK - Het Waterschap Scheldestromen wil de alg Dinoflagellaat in de Ouwerkerkse kreek gaan bestrijden met waterstofperoxide. De GRIP 3 situatie is inmiddels opgeheven.
 
Het isoleren van het oostelijke deel van de Ouwerkerkse Kreek is succesvol gebleken. Uit doorlopende metingen is gebleken dat dinoflagellaat niet meer in gevaarlijke aantallen voorkomt in de Oosterschelde. Daarmee is de voedselveiligheid gegarandeerd.


Dinoflagellaat komt alleen nog in hoge concentratie voor in het oostelijke deel van de Ouwerkerkse Kreek. Waterschap Scheldestromen werkt samen met Rijkswaterstaat verder aan een oplossing om de alg in het oostelijk deel van de kreek te bestrijden.

Op dit moment onderzoeken waterschap en Rijkswaterstaat of de alg met minimale hoeveelheden waterstofperoxide bestreden kan worden. In de loop van de week volgt meer informatie over het plan van aanpak en de extra maatregelen die hieruit voortkomen.

Het ingestelde zwemverbod voor het Ouwerkerkse strand is opgeheven. Alleen in de Ouwerkerkse kreek en bij de Weg van de Buitenlandse Pers blijft het zwemverbod uit veiligheidsoverwegingen van kracht. Op deze laatstgenoemde locatie wordt overtollig schoon water naar de Oosterschelde gepompt.

Het speciale telefoonnummer dat de GGD had ingesteld is per direct opgeheven. Vragen kunnen voortaan via de centrale telefoonnummers van de GGD (0113-249400) en het waterschap (088-2461000) worden gesteld. 
 
Zie ook:
- Alg nog uitsluitend in oostelijk deel (08-08-2012)
- 'GRIP vanwege gevaar Oosterschelde' (07-08-2012)
- Algeheel zwemverbod Ouwerkerk (07-08-2012)
- GRIP 3 afgekondigd in Zeeland (07-08-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren