Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Zeeuwse hulp bij zoekactie Belgie

Toegevoegd: 13-08-2012, 22.41 uur
Door: Roland de Jong
KNOKKE - Nederlandse vaartuigen hebben vanmiddag geholpen bij het zoeken naar een vermiste 32-jarige man voor de Belgische kust.


Er werd gezocht tussen de zeehaven van Zeebrugge en de Nederlandse grens. De KNRM-reddingboten Zeemanshoop uit Breskens en Winifred Lucy Verkade-Clark uit Cadzand werden op verzoek van de Belgische kustwacht ingezet om te zoeken. Aan de actie deden ook de reddingsbrigade en Rijkswaterstaat mee.

De Nederlandse vaartuigen zochten tussen Cadzand en Knokke. De actie in dit deel van het zoekgebied werd gecoördineerd vanaf de Zeemanshoop. Het Belgische loodsvaartuig Ravelingen werd aangewezen als 'On Scene Coördinator'.

Het andere deel van het zoekgebied werd afgezocht door de Belgische politie, het loodswezen, reddingsbrigades en de VBZR. Ook zocht de Seakinghelikopter uit Koksijde (B) mee. De zoekactie is zonder resultaat beëindigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bianca (14-8-2012 om 22:34)
@Cor, ja daar heb je gelijk in en ik hoop dat de vermiste man (als dat niet de gevonden man is) snel gevonden wordt
Cor (14-8-2012 om 18:41)
@ Bianca, Er stond inderdaad niets over een ongeluk op het water, maar de persoon die gevonden is, was aan de armen en benen getaped. Volgens mij is die persoon niet vermist, maar opzettelijk omgebracht.
Bianca (14-8-2012 om 16:15)
@C.L. Mulders: in het artikel staat niks over een ongeluk op het water
MM (14-8-2012 om 16:02)
Het was ook mijn eerste gedachte maar het lijkt mij dat ze niet zo dom zijn om dat niet te controleren, ten 2e, dit gebeurde gisteren, de gevonden man is zondag gevonden en heeft langere tijd in het water gelegen, lijkt mij dus niet dezelfde
Bianca (14-8-2012 om 12:02)
Ik denk hetzelfde Marco kan het zijn dat de vermiste man dezelfde is als de gevonden man van dit weekende
C.L. Mulders (14-8-2012 om 11:22)
@Marco: Bij de persoon die ze bij het Zwin hebben gevonden, waren de armen en benen met tape aan elkaar vastgeplakt. Dat is waarschijnlijk niet iemand die een ongeluk op het water heeft gehad...
Cookie-instellingen beheren