Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km

Proces verbaal tegen hondenbezitter

Toegevoegd: 14-08-2012, 20.25 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - De politie heeft maandagmiddag proces verbaal opgemaakt tegen een hondenbezitter uit de gemeente Sluis. Via het landelijke alarmnummer 144 Red een dier waren diverse klachten binnengekomen over de eigenaar.


Tegen de hondenbezitter uit de gemeente Sluis wordt proces-verbaal opgemaakt door de Zeeuwse dierenpolitie, vanwege de overtreding van artikel 36 van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Dit artikel vermeldt onder meer dat het verboden is om 'een hond als trekkracht te gebruiken'.

De eigenaar van de betreffende honden maakte zich schuldig aan genoemd feit. Het feit zoals hierboven omschreven, in combinatie met de temperatuur die maandag ruimschoots de 23 graden Celsius bereikte, was voor de dierenpolitieagent aanleiding om een proces-verbaal op te maken.

De officier van justitie gaat zich binnenkort beraden over de hoogte van de boete die de eigenaar krijgt. De dierenpolitie speelt haar bevindingen door aan de landelijke inspectiedienst.

Er zijn in de wet specifiek genoemde hondenrassen waarvoor eigenaren ontheffingen kunnen aanvragen van het bovengenoemde wetsartikel. De hondenbezitter uit de gemeente Sluis was niet in het bezit van een dergelijke ontheffing.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martijn (16-8-2012 om 12:39)
Dit lijkt mij heel duidelijk en de discussie kan gesloten worden. https://hondenbescherming.nl/nieuws/2012/08/16/hond-hoort-niet-voor-kar-de-warmte/
Martine (16-8-2012 om 00:16)
En dan moeten de honden zaterdag weer over het hete asfalt rennen?en nu wordt er gevraagd of ik daar getuigen van wil zijn? hier kan een mens met dierenliefde toch niet naar willen gaan kijken? ik hoop dat de dierenbescherming en politie klaar staan om opnieuw een procesverbaal te maken.
Malamute (15-8-2012 om 22:45)
Beste Husky-event, Het gaat er om dat je de honden bij zomerse activiteiten in zet en niet hoe het er allemaal bij je thuis uit ziet. Moeten er eerst dode honden vallen voor dat je inziet dat je het leven van je honden op het spel zet???
Renata (15-8-2012 om 22:21)
@www.Husky bla bla bla: Lees even reaktie van Nicolette op #3. "Sport" over de rug van weerloze honden. Ga toch zelf sporten, ga rennen of zelf een kar trekken en laat die dieren met rust met deze temperaturen. Tuurlijk gaan jullie nou een pr-offensiefje doen, win je geen zielen mee hier.
Chris (15-8-2012 om 22:15)
Wat een gezeur allemaal. Deze husky's zijn echt wel gewend aan het voorttrekken van die kar.Ook bij deze temp. Behandeld deze persoon zijn honden slecht?????Kijk eens goed naar deze honden, ze verkeren in topkonditie! De persoon die dit gemeld heeft kan beter zijn energie in iets anders steken!
Ik (15-8-2012 om 22:08)
Wat er werkelijk gebeurd is is te zien op you tube. Zoals op volle zomer dag husky's laten werken op heet asfalf. Daarvoor hoeven we niet langs te komen om te weten wat er werkelijk gebeurd is. Sorry maar in mijn ogen pure dierenmishandeling.
Cookie-instellingen beheren