Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 177 km

Duikers halen vijftien kreeften boven

Toegevoegd: 16-08-2012, 17.32 uur
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) betrapte donderdag bij jachthaven Den Osse in Brouwershaven twee duikers op heterdaad bij de diefstal van vijftien kreeften.


Tijdens de surveillance zagen de agenten van de Waterpolitie ter hoogte van de parkeerplaats Langedijk tussen Scharendijke en Brouwershaven twee duikers boven water komen. De duikers hadden iets wat op een net leek bij zich maar hielden dit onder water.

De agenten vertrouwden de zaak niet en lieten het net boven water halen en toen bleek dat in het net vijftien nog levende kreeften zaten. De kreeften die allen nog leefden werden direct teruggezet in de Grevelingen. Van de duikuitrusting van beide personen werden de fles, duikautomaat, duikcomputer en de bewaarzak in beslag genomen. De rechter zal bepalen of de mannen van 47 en 51 jaar uit Bastogne (B) hun apparatuur nog terugkrijgen.

 

Voor duikers is het gedurende het hele jaar verboden kreeften te vangen. Voor beroepsvissers is het van 1 april tot 15 juli toegestaan kreeften te vangen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (17-8-2012 om 12:08)
Is maar een goed iets dit soort zaken zijn ook zeer ernstig , fikse straffen . hoop trouwens dat die man van die incest artikel hierboven niet te veredrietig is met een schouderklopje...,...
Renata (17-8-2012 om 10:44)
Hoort hier niet en komt hier stropen, bah. Hard straffen en niks meer teruggeven. Goed werk dienders!! @reddevil: jij vraagt toch zeker maar een beetje aandacht hier, bah.
Tom (16-8-2012 om 22:27)
Goed dat deze kreeftenstropers gepakt zijn. Het moet maar eens klaar zijn met het stropen. Stropen is zo 2011...
C. (16-8-2012 om 20:30)
Geen twijfel mogelijk, alles in beslag nemen,!!
Reddevil (16-8-2012 om 19:54)
Er mag toch tegenwoordig niks meer, en om die spullen af te pakken vind ik erg overdreven hoor!!!!!
Cookie-instellingen beheren