Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
108 files van totaal 426 km

Politiehond bijt vluchtende inbreker

Toegevoegd: 17-08-2012, 20.01 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Op de Oude Rijksweg bij Rilland zijn vrijdagmiddag twee mannen van 25 en 29 jaar uit Antwerpen (B) aangehouden op verdenking van inbraak.


Vrijdagmiddag tegen 15.00 uur werd er ingebroken in een woning op de Lurpseweg in Kapelle. De bewoner, die net thuis kwam, zag een groene Renault met een Belgisch kenteken en twee mannen er in vanuit de richting van zijn woning komen en binnen bemerkte hij dat er was ingebroken. Er waren een laptop, een spelcomputer en enkele honderden euro's gestolen.

De bewoner heeft het kenteken aan de politie doorgegeven, waarna een zoekaktie in de omgeving werd opgestart. De auto werd gesignaleerd op de A58 en diverse politievoertuigen gingen daar ter plaatse. Nadat de bestuurder eerst een stopteken negeerde, bracht hij daarna zijn auto tot stilstand op de linkerweghelft, waardoor een file ontstond.

De twee mannen sprongen uit de auto en vluchtten richting de Oude Rijksweg. Samen met de politie van Midden- en West Brabant werd het beboste gebied afgezet, waarna snel de eerste verdachte, de 29-jarige man, kon worden aangehouden. Door een hondengeleider werd kort daarna de tweede verdachte, de 25-jarige man, aangehouden.

Deze man werd door de politiehond gebeten en liep diverse bijtwonden op. Hij is daarvoor in het ziekenhuis behandeld. De politie onderzoekt momenteel of de mannen voor meerdere inbraken, die de laatste dagen gepleegd zijn, in aanmerking komen. Dit onderzoek is nog in volle gang.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (19-8-2012 om 12:31)
Prima werk van de hond en zijn begeleider. hoop dat de hond geen infectie krijgt van het bijten in belgie's vlees.
Dafje56 (18-8-2012 om 20:04)
Jan het is niet zo dat als jullie hond is afgericht voor de KNPV dat hij dan voor 100%^geschikt is voor de politie. Daar komt voor die politiehondengeleider nog wel even wat meer voor kijken.
Dafje56 (18-8-2012 om 20:02)
Zelle, Ik mag hoepen dat jij nooit om een politiehond gaat vragen als je bestolen of mishandeld bent. Ik hoop dat ze dan ook zeggen: sorry we hebben geen tijd en jij vindt het toch niet nodig.
Renata (18-8-2012 om 15:54)
@Cees: helemaal mee eens, dan hoor je "ze" wel niet. Komen die Belgen hier op strooptocht, bah. En zo'n hondenbeten doen me toch pijn. Ha ha, heerlijk. Extra kluif voor Fikkie! Zo moet het altijd.
Pakdeboef (18-8-2012 om 13:27)
Goed werk vd politie Kapelle en Rilland! Daar kunnen ze in Goes nog iets van leren die alleen maar loeren op wildplassers en bieropstraatdrinkers. Lekker belangrijk!! Ga es boeven pakken net als je collega's!!
Wilmee (18-8-2012 om 13:25)
Aan Zelle, beste jongen/meisje, was jij een van die inbrekers ofzo??? je lijkt het nogal zielig te vinden. volgens mij ben jij inderdaad de enige die WEL spoor in je koppie als ik al die andere reactie's lees :-) wat geeft het, hij bedenkt zich de volgende x wel. haha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren