Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Boten uitgebrand in Tholen

Toegevoegd: 18-08-2012, 23.20 uur
Twee boten gingen in vlammen op.
Twee boten gingen in vlammen op.
© Foto: Jarco Hage
Door: Omroep Tholen

THOLEN - In de haven van recreatieterrein de Speelmansplaten in Tholen is zaterdag rond 18.30 uur een motorjacht in brand gevlogen. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen jacht, waardoor uiteindelijk twee boten in vlammen op gingen.


Volgens omstanders ontstond de brand nadat de boot net terug was van een vaartocht. De brandweerploegen van Tholen en Sint-Annaland rukten uit. Op het zanderige terrein kwam de auto van de blusgroep Tholen vast te zitten.

De brand veroorzaakte behoorlijke rookontwikkeling doordat er kunststof verbrandde. De brandweer heeft het vuur geblust.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Botenman (19-8-2012 om 22:51)
Gelukkig kreeg de brandweer hulp vanaf het water. Jetski's richten hun waterstraal op de brandende boten, waardoor ze snel geblust waren. De brandweer had nl. geen druk om te spuiten. De pasgeplaatste paaltjes die voorkomen dat er lukraak wordt geparkeerd, kwamen nu niet van pas.
Brandweerman (19-8-2012 om 15:18)
@thera; ik wil mijn collega's niet te kakken zetten omdat ik weet dat onder zware omstandigheden goed werk wordt verricht. Maar deze foto's zijn een leermoment voor ons allen....dragen zoals voorgeschreven want anders creeren we een schijnveiligheid en krijgen we te veel namen op het brw monument
Thera (19-8-2012 om 13:27)
Beste brandweerman, iedere lezer van zeelandnet hoeft toch niet te lezen dat brandweermedewerkers (door omstandigheden ws) afwijken van het protocol neem ik aan. Beetje discretie lijkt me op zijn plaats
Brandweerman (19-8-2012 om 08:23)
Goed gewerkt manne in die brandende hitte, maar in de nabespreking toch even het dragen en omdoen van de zwemvesten bespreken.........
Cookie-instellingen beheren