Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

A58 dicht na ongeluk Vlaketunnel

Toegevoegd: 19-08-2012, 12.42 uur - Update: 19-08-2012, 19.05 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Op de A58 is vanochtend in de Vlaketunnel een ongeluk gebeurd met een auto met caravan. Vanwege het ongeval werd de snelweg enige tijd afgesloten.


Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur. De 45-jarige bestuurder uit Heerenveen reed met zijn auto en caravan op de A58 in richting van Bergen op Zoom. In de tunnel begon de caravan te slingeren en verloor de bestuurder de macht over het voertuig.

De auto botste frontaal tegen de linkertunnelwand aan, draaide 180 graden waarna de caravan omsloeg. Het gevolg was dat de auto aan de achterzijde werd opgetild en met zijn neus in de andere richting tot stilstand kwam. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Wel ontstond er flinke schade.

Na het ongeluk werd de A58 richting Brabant vanaf Kapelle volledig afgesloten. Verkeer moest omrijden via de Oude Rijksweg (omleidingsroute U15). Het verkeer dat achter de auto met caravan had gereden moest wachten voor de Vlaketunnel.

Bergingsbedrijf De Moor heeft de personenauto weggesleept. Deze liep grote schade op aan de voorzijde. De caravan werd aan een voertuig van Rijkswaterstaat gekoppeld en vervolgens eveneens afgevoerd. De betrokkenen zijn meegenomen door de politie en de berger. Voor de familie werd vervangend vervoer geregeld zodat ze huiswaarts konden.

Nadat de berging was voltooid kon de weg rond 11.45 uur weer worden vrijgegeven. Het wachtende verkeer mocht toen pas verder rijden. Auto's die in de tussentijd probeerden te keren werden door de politie aangesproken. Vanwege het ongeluk ontstond op de snelweg een kilometerslange file. Ook op de omleidingsroute werd het erg druk en was af en toe sprake van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert Wijnen (21-8-2012 om 00:05)
Aanleidingen tot instabiliteit zijn er constant. In een tunnel kan dat tocht zijn. I.c.m. niet ideale belading (fietsen achterop) slingert een combinatie m.n. tijdens een afdaling sneller dan menigeen denkt. Vrvlgns is incorrect handelen reden dat 't uit de hand loopt. Advies: remmen en stuur recht!
Zeeuwse_tunnels (20-8-2012 om 11:25)
Ik heb wel eens zien gebeuren, zonder zichtbare aanleiding ging de caravan voor mij ook slingeren op het moment dat deze de Vlaketunnel in reed. Toen kwam de caravan weer in het gareel gelukkig, misschien is het de thermiek of iets dergelijks.
Familie landman (19-8-2012 om 20:08)
Wij zijn de familie die het overkwam Wij reden niet hard, haalden niet in, zijn blij dat we allemaal nog leven en caravan en auto waren net gekeurd. Niet zo snel oordelen over een ander!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Harde werker (19-8-2012 om 15:54)
Hey Henri, volgens mij weet jij veel van hoe te handelen met een tunnel-incident. Maar als beide rijbanen verspert zijn hoe wil jij er dan voorbij ? Of ben jij iemand die dan over de vluchtstrook gaat rijden? Jammer hoor ,de mensen van rijkswaterstaat en politie werken naar eer en geweten.
Marina (19-8-2012 om 15:53)
@vlissingse, het was de kant van Bergen op zoom op, dus die duik in zee kon toch wel, zonder file dus. en het was vanochtend al vroeg gebeurd. Het is zondag, veel vakantiegangers vroeg naar huis, voor de eerste hitte en dan overkomt je zo iets, kan iedereen overkomen. Toitoi mensen!!!
Dawn (19-8-2012 om 15:47)
Niet om t 1 of ander maar auto met aanhanger mag tegenwoordig 90 k/m per uur. En je kan wel zeggen 1 baan open maar je weet niet hoe de caravan lag. Misschien was t te gevaarlijk om te passeren.
Cookie-instellingen beheren