Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie controleert op Stationsbrug

Toegevoegd: 20-08-2012, 17.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie gaat vanaf woensdag 22 augustus alle bestuurders van auto's, die illegaal over de Stationsbrug rijden, bekeuren. De boete bedraagt 120 euro. 


Vanaf de inwerkingtreding van het verbod hebben verkeersregelaars bij de brug gestaan om er voor te zorgen dat automobilisten niet illegaal over de brug reden. In die periode heeft de politie waarschuwend opgetreden en zijn nog enkele aanpassingen gedaan om de verkeerssituatie te verduidelijken.

Vanaf woensdag gaat de politie over tot het schrijven van bekeuringen. De politie zal tijdens het normale toezicht extra aandacht schenken aan het gedrag van automobilisten in het stationsgebied. Waar nodig krijgen bestuurders van auto's, met uitzondering van lijnbussen, een bekeuring voor het rijden over het (brom)fietspad. Het zogenaamd handelen in strijd met bord G12a van het RVV. Alleen bromfietsers, fietsers, voetgangers en lijnbussen mogen gebruikmaken van de brug.

Provincie Zeeland heeft recentelijk een verkeersbesluit hiervoor genomen. De politie hoopt dat bestuurders zelf de noodzaak inzien dat de afsluiting van de Stationsbrug zorgt voor een verbeterde verkeersveiligheid en dat automobilisten zich aan de nieuwe verkeerssituatie zullen aanpassen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (25-8-2012 om 22:42)
@Ellen, klopt helemaal. de rede van dit bord is dat de bekeuring 120 euro is, een gesloten verklaring met uitzondering fiets/bromfiets/lijnbus is de correcte bebording, maar dit is slecht 70 euro boete. zelfs op deze sneaky manier probeert men geld los te krijgen.
Ellis (22-8-2012 om 16:36)
Middelburger je hebt helemaal gelijk, denk dat dit de beste oplossing is!En inderdaad mogen ze wel eens de fietsers aanpakken die door rood licht gaan! De reactie van "Fietser" ook helemaal mee eens, dat irritante recreatie verkeer heeft echt genoeg tijd!
Justin (21-8-2012 om 23:46)
Eingelijk gebeurt er tenminste geen gevaarlijke ongelukken meer
Taxi (21-8-2012 om 19:29)
Fijn voor de klanten 20 min. minimaal wachten totdat je weg kan rijden van station richting stad borden nog steeds niet duidelijk lichten niet goed afgesteld als ze nou in de stationstraat een een buslicht hangen ipv gewoon stoplicht b.v. en dan nog zeggen de taxi`s hebben inspraak uhu niet dus
Middelburger (21-8-2012 om 15:21)
Controleren ze dan ook is nu op die fietsers die het rode licht daar negeren , deze afgelopen dagen al aantal keren gehad dat er een fietser door rood vannaf de brug komt! het is net zo gevaarlijk nu daar zo .. auto's gewoon weer toelaten fietsers maar omfietsen!
Fietser (21-8-2012 om 14:18)
Brug niet draaien tijdens de spits voor recreatieverkeer, die hebben tijd zat. Dat is inderdaad een ramp. Wachten voor de trein en dan ook nog eens voor de brug is dubbelop.
Cookie-instellingen beheren