Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht ton gevonden bij grote drugsactie

Toegevoegd: 21-08-2012, 19.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
NIEUWVLIET - De politie heeft vanochtend bij een grote drugsactie drie vakantiehuizen in Zeeland in beslag genomen. De huizen staan in Nieuwvliet en Oostkapelle. Ook in Tilburg en Udenhout zijn invallen geweest. De politie denkt daarmee een crimineel netwerk te pakken te hebben dat geld verdient met grootschalige teelt en handel van hennep.   


Er is bij de in totaal 15 invallen 800.000 euro aan cash gevonden. Dat geld was onder andere verborgen in plafonds, begraven in de achtertuin en verstopt onder een kluis. Er zijn twaalf mensen aangehouden, maar geen Zeeuwen, volgens het OM. 

Naast het geld en de vakantiehuizen is er bij de actie beslag gelegd op 28 bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en dure horloges. Ook is er 300 liter vloeibare amfetamine en 100 kg henneptoppen aangetroffen. Er zijn hennepkwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en munitie gevonden. 

Het gaat om een grootscheepse gecoördineerde actie in Zeeland en Brabant, die wordt gehouden door een speciale Taskforce van de politie Midden en West Brabant, onder regie van het Openbaar Ministerie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M.M.D.Ryckaert (22-8-2012 om 17:54)
Petje af voor de politie,ze komen nu ook in het nieuws met iets positief en het breng meer op dan een paar bekeuringen en wat rotzooi minder op straat. daar betaald ik graag belasting voor
Johan (22-8-2012 om 02:09)
Dat waren geen kleine jongens . Prima werk van de politie , dat levert veel op . Nu die gasten minimaal 10 jaar onvoorwaardelijk de bak in ! En alle bezittingen af nemen ! Ga zo door Politie , dan hoeft er veel minder bezuinigt te worden. En kan er meer blauw op straat , tegen een goed loon .
Tijgertje (21-8-2012 om 23:00)
Goed gedaan Politie, zo komt Nederland snel uit de crisis want dit geld kan mooit naar de staat dan kan de normale burger eens minder gaan betalen :) Goed werk verricht
Arjan (21-8-2012 om 21:50)
Dat is nog eens een vangst zeg. Dat geld kan allemaal naar de staat. Want die heeft altijd te weinig
Kees (21-8-2012 om 20:15)
Goed gedaan politie!
Cookie-instellingen beheren