Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man verwaarloost huisdieren

Toegevoegd: 25-08-2012, 00.16 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 61-jarige man uit de gemeente Goes is vrijdagmiddag rond 14.30 uur bestuursdwang aangezegd vanwege het feit dat hij zijn huisdieren niet goed verzorgd. 

Een Zeeuwse agent van de dierenpolitie trof in de tuin van de man slecht verzorgde konijnen en duiven aan. De beesten verbleven in een dikke laag mest en hadden geen eten of drinken tot hun beschikking. Samen met een medewerker van de Landelijke Inspectiedienst heeft de dierenpolitieagent een controle uitgevoerd bij de man.


Tegen de 61-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De man heeft drie weken de tijd gekregen om alles op te ruimen. Doet hij dit niet dan volgen hoge boetes.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Diere vriend (29-8-2012 om 18:19)
Het is zonde voor de dieren die kunnen die 3 weken niet meer redden zeg me waar het is dan ga ik er gelijk om
Hans (26-8-2012 om 01:13)
3 weken? En dan net als vorige week als dat paardje eindigen? Die lag ook dood in zijn wei terwijl er al een paar keer naar 144 was gebeld.
Anoniem (25-8-2012 om 18:03)
Dus is het toch heel goed dat er dierenpolitie is he, het is niet te hooen dat dat wordt opgeheven, nu worden mensen zoals deze meneer toch aangepakt!
Loes (25-8-2012 om 15:46)
En die verwaarloosde dieren dan? Krijgen die nu ook 3 weken ellende erbij? Wordt meerdere malen gecontroleerd of deze man zich aan de afspraak houdt? Of wordt er na die 3 weken geconstateerd dat deze man hier weinig/niets mee gedaan heeft en deze dieren het helaas niet hebben overleefd?
Pollewopsje (25-8-2012 om 15:35)
Waarom heeft deze man er drie weken de tijd voor?! In Engeland zijn ze minder tolerant met het aantal dagen: 1 week de tijd en anders dieren in beslag. Ik weet niet hoe veel konijnen en duiven deze man heeft, maar als hij ze kan verwaarlozen, dan kan hij er ook z.s.m. voor gaan zorgen.
Klara (25-8-2012 om 15:32)
Hogere boetes? Die lieve beestjes afpakken, zo'n persoon heeft totaal geen recht op dieren!
Cookie-instellingen beheren