Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 357 km

Hond vast in bunker Vlissingen

Toegevoegd: 27-08-2012, 22.18 uur
De hond werd binnen enkele minuten gered.
De hond werd binnen enkele minuten gered.
© Foto: Kenny Marijs / Strandwacht Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft maandagavond een hondje gered die in de bunker onder het windorgel was gevallen.


De eigenaresse van de Jack Russel sloeg rond 18.30 uur alarm bij strandpaviljoen Panta Rhei. Hierop werd de strandwacht ingeschakeld. Het dier was via een smalle opening naar binnen gekropen en vervolgens ongeveer een meter lager in het water terecht gekomen.

Met behulp van een provisorisch gebouwde loopbrug van aangespoeld wrakhout en een vangstok kon het hondje al na enkele minuten door één van de strandwachten in zijn nek gegrepen worden om hem vervolgens naar buiten te halen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (31-8-2012 om 07:37)
Oostblokker, Als jij in de bunker onder het windorgel valt ga ik zeker geen hulp halen!
Oostblokker (29-8-2012 om 12:01)
Hahaha wordt steeds gekker mensen geven meer om een dier dan mensen raar land dit !!
Anti terry (29-8-2012 om 01:18)
Alleen in het hoogseizoen een aanlijnplicht en loslopende honden behoren niet automatisch tot overlast veroorzakers. een goed luisterende hond veroorzaakt minder overlast dan een niet luisterend kind alleen word dit laatste bijna altijd klakkeloos geaccepteerd
Jan (29-8-2012 om 00:21)
Niks dichtmetselen! Dat is gewoon een stukje historie. Als we alle gaten dicht moeten gaan metselen waar eventueel een hondje in kan vallen is het einde zoek. Honden simpel aan de lijn houden en baasjes opletten. Simpelste en goedkoopste oplossing
Renata (28-8-2012 om 23:10)
@Terry: goh, jij bent wel echt een dierenvriend he. "Dit soort overlast plegers"..... bah bah. Zie jou niet reageren als mensen weer eens rottigheid uithalen, wat kosten die de samenleving niet? Erger jij je soms ook over de zeehonden die overal maar aanspoelen? Zielig.
Willem (28-8-2012 om 11:50)
HULDE !!!,aan de dappere mannen en vrouwen van de reddingsbrigade!! Mooi werk mensen. Gelijk het gat dichtmaken,zodat het niet nog eens zal gebeuren !!!
Cookie-instellingen beheren