Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 184 km

Explosieven onschadelijk gemaakt

Toegevoegd: 29-08-2012, 20.53 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In de Terneuzense woning aan de Jazzsingel zijn volgens de politie 300 geïmproviseerde explosieven gevonden. Deze zijn inmiddels onschadelijk gemaakt.

De vondst werd vanmiddag gedaan. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is rond 15.55 uur ter plekke gekomen. Rond 16.30 uur werd de straat afgezet. Ruim drie uur later werd de omgeving weer vrijgegeven.


Volgens de politie gaat het om zelfgemaakt vuurwerk. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de explosieven veilig gesteld en deze vervolgens halverwege de avond bij de Liniedijk in Axel tot ontploffing gebracht.

De twee aangehouden verdachten - de mannelijke bewoner van het pand en zijn zoon - zitten nog vast.

Zie ook:
- EOD ingezet vanwege vuurwerkvondst (29-08-2012)


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lies (30-8-2012 om 14:48)
@Pw: Jammer dat het zo moest eindigen??? Gelukkig maar want als alles de lucht in had gevlogen wat was er dan gebeurd???? Het was tenslotte illegaal wat ze deden. Ik vind dat het goed is afgelopen!
Pw (30-8-2012 om 11:33)
Ik kan je vertellen dat het geen terroristen zijn! Het is een uit de hand gelopen hobby :( Er moest eens een eind aan komen, maar jammer dat het zo moest eindigen.............
Jamaar... (30-8-2012 om 11:02)
De politie meldde via twitter dat het om 300 stuks zelf gemaakt vuurwerk ging...in de wandelgangen werd verteld dat het om 1200 kilo ging...Zelf gefabriceerde vuurwerkbommen?? Gelukkig is alles goed afgelopen.
Leomon (30-8-2012 om 10:46)
@vaag vuurwerk valt ook onder explosieven en aangezien ze zelf gemaakt zijn weten ze niet wat er mee kan gebeuren dus veiligheid eerst. Dat sommige media weer de boel opblazen en het erger laten lijken dan normaal is ook niet echt iets nieuws.
Vaag (30-8-2012 om 09:54)
De media is maar vaag en versluierend, het ene bericht is het knutselen met rotjes en het andere spreekt over honderden explosieven waar de EOD voor moet komen en dan denk ik meer aan terroristen met explosieven. is deze bewuste tegenspraak om verwarring te stichten? wat wordt hier verborgen !
Cookie-instellingen beheren