Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

150 Dode kippen en duiven in Sluis

Toegevoegd: 30-08-2012, 12.15 uur
Door: Roland de Jong
SLUIS - Bij een huis in de gemeente Sluis zijn 150 dode kippen en duiven aangetroffen. In dezelfde hokken bevonden zich ook nog zestig levende dieren. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


De gruwelijke vondst werd gisteren gedaan door inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Zij gingen bij de woning kijken na een melding bij de Zeeuwse politie. Twee LID-inspecteurs troffen in diverse volieres en hokken meer dan 150 kadavers van kippen en duiven aan. Het precieze aantal was niet te achterhalen omdat een aantal dieren al in een te verre staat van ontbinding waren om nog geteld te kunnen worden. In dezelfde ruimtes bevonden zich ook nog zestig levende dieren.

De inspecteurs hebben er de dierenpolitie en plaatselijke dierenarts bij gehaald. Uit een gesprek met de 41-jarige man bleek dat hij veel prive problemen had waardoor het verzorgen van de dieren en naar eigen zeggen bij ingeschoten was. De man heeft vrijwillig afstand gedaan van de nog levende kippen en duiven. In samenwerking met de dierenpolitie en de Zeeuwse afdeling van de Dierenbescherming zijn de levende dieren door een dierenambulance meegenomen en bij een opvangadres ondergebracht.

De LID heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij moet deze week de kadavers opruimen en de hokken schoonmaken. De dierenpolitie ziet erop toe dat dit ook gebeurt. Daarnaast is de hulp van Maatschappelijk Werk inroepen om de man te helpen zijn leven weer op de rails te krijgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (1-9-2012 om 00:46)
Wil de man niet goed praten, maar privezaken moet je ook oplossen. Had teveel aan z'n hoofd om aan z'n beesten te denken, Zullen jullie vast ook wel eens gehad hebben. Had hij vrienden die hem konden helpen? Schijnbaar niet, denk daar maar eens aan. Zonde voor de kip en duif.
Judy (31-8-2012 om 20:20)
@willy: waarom moet het 1 het ander uitsluiten? Natuurlijk wordt er fel gereageerd op al (kind en dier) wat van ons afhankelijk is en wordt mishandeld, zorg onthouden, gedood.. Het fel reageren betekend niet dat wij niet hetzelfde doen voor een kind. Begrijp niet waarom je daar onderscheid in maakt.
Mirjam (31-8-2012 om 08:45)
Nou dat is..Willy...omdat de mensen die dit dieren aan doen ook vaak zo met mensen omgaan. Dr is een verband! Het zijn levende wezens en daar moet je met respect mee omgaan. Het verbaast en tevens verontrust mij heel erg dat er nog steeds mensen zijn die er over denken als u!
Vlissingse (31-8-2012 om 08:43)
En nauwelijks naar hun ouders omkijken is heel wat anders dan een dier zo laten lijden en dood laten gaan
Vlissingse (31-8-2012 om 08:41)
@willy: wij reageren zo fel omdat een huisdier afhankelijk is van een mens jammer genoeg. En ouders die hun kind laten zitten in een hokje zonder eten hier in nederland? dat kan ik me echt niet voorstellen met al de instanties die er voor zijn
Renata (30-8-2012 om 21:36)
Privé-problemen....yeah right. Uitschot moet gewoon een fikse straf krijgen en een verbod op het houden van dieren in de toekomst. Maar met deze slappe wetten op het gebied v. dieren wordt dat toch niks. En inderdaad loopt dit al veel langer, waar is de sociale controle? Weet de buurt weer van niks?
Cookie-instellingen beheren