Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

OM eist celstraf na ongeluk Hulst

Toegevoegd: 30-08-2012, 15.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen een 59-jarige oud-Axelaar een gevangenisstraf van twee maanden en een rijontzegging van een jaar geëist.


De man, die momenteel in Ierland woont, reed op 27 oktober 2010 met zijn auto in Hulst en passeerde een fietsster. Toen hij pal daarna rechtsaf sloeg, verleende hij de op leeftijd zijnde vrouw geen voorrang met als gevolg dat de vrouw tegen zijn auto botste en ongelukkig ten val kwam.

In eerste instantie leek het letsel nog mee te vallen, maar later bleek dat de vrouw ernstig hersen- en schedelletsel had opgelopen en acht maanden uit de roulatie was. De vrouw ondervindt ook nu nog steeds hinder van de gevolgen van het ongeval.

S. van Steenberghe, de advocaat van de man, meende dat haar cliënt vrijgesproken moest worden. De schade aan zowel de auto als de fiets was vrijwel nihil en er waren nergens verfresten aangetroffen. Ook was volgens haar het politie-onderzoek wel erg summier geweest.

Via de raadsvrouwe had het slachtoffer laten weten dat niet de oud-Axelaar terecht moest staan, maar de gemeente omdat op dat kruispunt regelmatig ongelukken plaatsvonden en de gemeente nog steeds geen actie had ondernomen om daar de verkeerssituatie te verbeteren

Uitspraak 13 september.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren