Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Man vast voor inbraak Yerseke

Toegevoegd: 31-08-2012, 22.55 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - De politie heeft een 39-jarige man uit 's-Gravenpolder aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in de Margrietstraat in Yerseke.


De man zou woensdag tussen 19.00 en 19.30 uur zijn slag hebben geslagen toen de bewoners heel even weg waren. Hij kwam het huis binnen door een deur te forceren. Uit de woning werden fotocamera's, een videocamera en sieraden weggenomen.

Toen politieagenten van Politie Zeeland bij de woning kwamen om sporen te bekijken en een aangifte op te nemen, werden zij aangesproken door getuigen die een persoon bij de woning hadden gezien. Die persoon, een man, gedroeg zich nogal verdacht. Hij was ook aangesproken door de getuigen en gaf een vreemde verklaring van het doel van zijn bezoek aan de betreffende woning. Hierop vertrok de man in een opvallende personenauto.

De getuigen hebben allebei een goede beschrijving gegeven van zowel de man als de auto. Agenten zijn hierop gaan zoeken naar de man. Aan de hand van de goede beschrijving en uit onderzoek dat volgde kwam al gauw een naam van een mogelijke verdachte naar voren. Er werd contact opgenomen met de officier van justitie die bepaalde dat de man die verdacht werd van de inbraak, buiten heterdaad mocht worden aangehouden.

De verdachte is een 39-jarige man uit 's-Gravenpolder. Hij is donderdagavond aangehouden in Bergen op Zoom en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar is hij in verzekering gesteld en daar zit hij nu nog steeds.

De man, die bekend staat als veelpleger, is vandaag gehoord over de inbraak die hij gepleegd zou hebben en ook heeft hij toestemming gegeven voor een onderzoek in zijn woning. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren