Weerbericht:
Vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Felle brand in jacht op Oosterschelde

Toegevoegd: 05-09-2012, 19.53 uur
De brand op het jacht op de Oosterschelde
De brand op het jacht op de Oosterschelde
© Foto: Jan de Koning
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) onderzoekt de oorzaak van een brand aan boord van motorjacht op de Oosterschelde binnen de gemeente Tholen.  


Het jacht brandde woensdagmorgen volledig uit. De vier opvarenden konden zich in veiligheid brengen door over te stappen op een passerend jacht. Een van hen is naar het ziekenhuis te Goes gebracht voor onderzoek omdat hij veel rook had ingeademd.  

Net na 10.00 uur hoorde de Waterpolitie van het KLPD over de marifoon dat op de Oosterschelde ter hoogte van de midvaarwaterboei Keeten B, een jacht in brand stond en dat de opvarenden al veilig waren. Toen de Waterpolitie ter plaatse kwam werd de brand al bestreden door een schip van een berger uit Stavenisse. Deze kreeg even later assistentie van de een brandweervaartuig. Het bergingsschip sleepte het brandende vaartuig vervolgens naar de oever bij Ouwerkerk waar nog geruime tijd is nageblust.

Na het blussen bracht de berger het uitgebrande jacht naar Sint-Annaland waar het wordt droog gelegd. De eigenaar van het jacht, een 58-jarige man uit het Friese Wirdum, verklaarde tegenover de Waterpolitie dat hij het jacht enkele weken geleden in Zeeland had gekocht. Na enkele proefvaarten wilde hij zijn schip naar Friesland varen. Tijdens de vaart ontstond plotseling een enorme rookontwikkeling waardoor men genoodzaakt was het schip snel te verlaten.

Waar de rook vandaan kwam wist hij niet; in ieder geval niet uit de machinekamer want daar had men nog een brandblusser gepakt. De Waterpolitie stelt een nader technisch onderzoek in boord van het jacht in een poging de brandoorzaak te achterhalen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren