Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 90 km

Rustig verloop kerntransport Borssele

Toegevoegd: 11-09-2012, 15.51 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Vanuit Borssele is dinsdagmiddag weer een kerntransport vertrokken. Tot nu toe verloopt het transport zonder problemen.


De trein met nucleair materiaal vertrok rond 15.00 uur vanaf het terrein van Covra. Hierna nam het de gebruikelijke route door Vlissingen-Oost via de Sloedam naar de spoorlijn over Zuid-Beveland. De politie zette een deel van de Europaweg Noord enige tijd af voor het verkeer. De Mobiele Eenheid (ME) was aanwezig en ook cirkelde een politiehelikopter in de lucht. Verder stonden arrestantenbusjes gereed, maar voor zover bekend werd er niemand opgepakt.

Het laatste kerntransport vond op dinsdag 19 juni plaats. Ook toen verliep het transport rustig. Op 11 oktober 2011 werden tijdens een transport wel diverse arrestaties verricht. Er werden meerdere spoorwerkers opgepakt. Zij bleken achteraf niets kwaads in de zin te hebben.

De politie hield de mannen aan omdat Greenpeace kort voor het transport een actie probeerde voor te bereiden op het spoor. Even werd dus gedacht dat het opnieuw om actievoerders ging. Deze week nog kwam dit incident in het nieuws toen de actiegroep aankondigde het Openbaar Ministerie (OM) aan te klagen omdat zij bewust ten onrechte zou hebben gesuggereerd dat de actie gevaar had kunnen opleveren voor het transport.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (14-9-2012 om 15:31)
@gti er staat in het bericht dat er niemand opgepakt is, aktievoerders die zich vastketenen enzv worden opgepakt, aktievoerders die ongelukken veroorzaken met dit transport vind ik eerder terroristen dan aktievoerders omdat hierdoor de veiligheid van mensen in de omgeving in gevaar komt. duidelijk?
GTI (13-9-2012 om 15:55)
@K Zijn er dan foto's van de complete kerntransport te zien? Nee het zijn er maar een aantal.. Het is gewoon nodig, er is altijd wel gezeur om het kerntransport! En sommige actievoerders proberen er juist wel voor te zorgen dat er ongelukken gebeuren..
K (13-9-2012 om 12:22)
@rene zie jij ook maar een aktievoerder op de foto's? er staat zelfs dat er geen akties waren, laat staan dat de rails gesaboteerd wordt want daardoor gebeuren er ongelukken met kernafal, dat is juist wat een aktievoerder niet wil.
Zorgmedewerker (12-9-2012 om 18:01)
Ach K., ......altijd weer dat geklaag over de politie......laat je t toch in je achtertuin storten?? Kost niks!! Ga toch Nederlands leren!!
Rene (12-9-2012 om 17:58)
Wat een stom geleuter zeg. Nou krijgt de politie de schuld omdat er regelmatig van die achterlijke actiehuppels de boel komen verzieken. Wel de goede partij de schuld geven van nutteloos geldverspillen a.u.b. Voor hetzelfde geld zijn er weer van die hufters die de spoorlijn saboteren 'als grapje'.
K (12-9-2012 om 17:03)
En wie mag dit idioote politie optreden betalen? precies de belasting betaler. heb je zelf de politie nodig komen ze niet of pas als het kwaad al geschied is, bij dit kerntransport was geen enkele aktievoerder te bekennen maar de politie was wel in grote gatallen aanwezig,ga tog boeven vangen
Cookie-instellingen beheren