Een kijkje in de keuken van de hulpverlening

Toegevoegd: 31-10-2003, 15.40 uur

Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

ZIERIKZEE - Inwoners die zelf als gemeentebestuurder het woord willen voeren, krijgen daartoe de kans met nagespeelde commissievergaderingen tijdens de open dag van de gemeente Schouwen-Duiveland op zaterdag 8 november.

Het publiek mag tijdens die spelsituaties in de burgerzaal van het Zierikzeese gemeentehuis in de rol van gemeenteraadslid stappen.

De onderwerpen op de agenda zijn: sociale veiligheid, verkeersveiligheid en brandveiligheid. Bezoekers die geen ambities hebben zich als raadslid te manifesteren, kunnen de gespeelde vergaderingen vanaf de publieke tribune bijwonen. De gemeentelijke open dag staat in het teken van veiligheid. Alle onderdelen van het gevarieerde programma zijn daarop afgestemd. Zo zijn er verschillende presentaties en demonstraties door brandweer, reddingsbrigade, plantsoenendienst en van Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Kinderen kunnen tijdens de open dag een ritje meemaken met de brandweer en mogen ook zelf spuiten met de brandslang. De afdeling Werk Inkomen en Zorg (WIZ) van de gemeente heeft een scootmobielroute samengesteld waarin veel veiligheidsaspecten aan de orde komen.

In het gemeentearchief in het souterain van het gemeentehuis is een expositie ingericht met als thema `Veiligheid in vroeger eeuwen`. Verder zijn er gedurende de gehele dag rondleidingen door het gemeentehuis en wordt de gemeentelijke website gepresenteerd. Er is kinderopvang, de kleintjes kunnen zich laten schminken en er worden spelletjes gedaan.

Volgens gemeentelijk ambtenaar communicatie G. van Breugel biedt een open dag een goede gelegenheid vooroordelen en vooringenomen stellingen over en weer bij bewoners en gemeentebestuur te nuanceren. Mensen kunnen in informele sfeer rechtstreeks wethouders of ambtenaren aanspreken en vragen stellen. Volgens Van Breugel maakt dat zo`n open dag toegankelijk en laagdrempelig. De gemeente deed eerder al goede ervaringen op met een open dag toen de bewoners twee dagen lang een kijkje konden nemen in het nieuwe gemeentehuis. Daar kwamen tussen de zes- en zevenduizend bezoekers op af.

De mensen die zaterdag 8 november tussen 10.30 en 16.00 uur de open dag bezoeken, kunnen gratis hun auto parkeren bij het gemeentehuis of op de terreinen aan het Hatfieldpark en de Scheldestraat.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750