Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen gekanteld op A58

Toegevoegd: 13-09-2012, 14.22 uur
Door: Roland de Jong

WOENSDRECHT - Op de A58 tussen Woensdrecht en Rilland is vanmiddag een vrachtwagen met uien gekanteld. De snelweg is naar verwachting nog uren dicht.


Het ongeluk gebeurde rond 12.10 uur toen de vrachtauto de snelweg richting Zeeland opreed bij het knooppunt Markiezaat. De truck kantelde en ook een personenauto raakte bij het ongeval betrokken. De auto werd bedolven onder een lading uien en kwam bij de vrachtwagen tot stilstand.

Er werd direct groot alarm geslagen. Meerdere brandweerwagens uit de regio's Midden- en West-Brabant en Zeeland alsmede twee traumahelikopters werden opgeroepen om hulp te verlenen. De brandweer heeft de chauffeur van de vrachtwagen uit zijn benaderde positie bevrijd. Hij is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politieregio Midden- en West-Brabant doen verkeersongevalanalisten een (sporen)onderzoek.

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is het de verwachting dat de weg pas rond 18.00 uur weer vrijgegeven kan worden. De uien moeten eerst nog worden opgeruimd en ook moeten de vrachtwagen en de personenauto nog worden geborgen. Verkeer vanuit Rotterdam richting Zeeland wordt geadviseerd via de N57 of de N59 te rijden. Lokaal verkeer kan omrijden via de N289.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (13-9-2012 om 17:23)
Ik vraag me af of de chauffeur weet dat zo'n enorm gewicht in de bocht een gigantische zijwaartse kracht teweeg brengt. vorige week zag ik precies hetzelfde met een tractor met daarachter een grote aanhanger met aardappelen op de kruising wilhelminadorp/. onverantwoord gedrag chauffeur!!
Ronald (13-9-2012 om 15:30)
De tranen springen in je ogen, bij het zien van deze ravage. Gelukkig zijn er geen zwaar gewonden bij dit ongeval. Sterkte voor de betrokkenen.
Cookie-instellingen beheren