Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag later regen en (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen gekanteld op A58

Toegevoegd: 13-09-2012, 14.22 uur
Door: Roland de Jong

WOENSDRECHT - Op de A58 tussen Woensdrecht en Rilland is vanmiddag een vrachtwagen met uien gekanteld. De snelweg is naar verwachting nog uren dicht.


Het ongeluk gebeurde rond 12.10 uur toen de vrachtauto de snelweg richting Zeeland opreed bij het knooppunt Markiezaat. De truck kantelde en ook een personenauto raakte bij het ongeval betrokken. De auto werd bedolven onder een lading uien en kwam bij de vrachtwagen tot stilstand.

Er werd direct groot alarm geslagen. Meerdere brandweerwagens uit de regio's Midden- en West-Brabant en Zeeland alsmede twee traumahelikopters werden opgeroepen om hulp te verlenen. De brandweer heeft de chauffeur van de vrachtwagen uit zijn benaderde positie bevrijd. Hij is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politieregio Midden- en West-Brabant doen verkeersongevalanalisten een (sporen)onderzoek.

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is het de verwachting dat de weg pas rond 18.00 uur weer vrijgegeven kan worden. De uien moeten eerst nog worden opgeruimd en ook moeten de vrachtwagen en de personenauto nog worden geborgen. Verkeer vanuit Rotterdam richting Zeeland wordt geadviseerd via de N57 of de N59 te rijden. Lokaal verkeer kan omrijden via de N289.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (14-9-2012 om 22:00)
Onze jaap heeft het steeds over menselijk falen maar ook wel eens gedacht aan een mankement aan de auto bv een klapband of een storing in de vering een stuurpomp die het begeeft , of denk je dat die bestuurder het leuk vindt , dus oordeel niet over een ander zolang je zelf niet foutloos bent
Marco (14-9-2012 om 21:38)
@Voedselbank Waarom zeg je t twee keer dat je gestopt ben, dat je alleen over de data kreeg? Lees eens terug voordat je op versturen klikt...sorry hoor, zie/lees zo vaak door te snel willen reageren dubbele zinnen. Ik ben dan niet perfect, maar het leest wel fijner als het goed zou zijn.
Remco (14-9-2012 om 20:23)
@Jaap, denk dat je gelijk hebt, gezien de wegsituatie ter plaatse. Het is een negatief wegverloop zoals dat zo mooi heet en als je dan net iets te vlot door die bocht gaat met al dat gewicht dan hoeft lading maar iets te schuiven en hop op zijn kant. Zonde van de uien, een ervaring voor de chauffeur
K (14-9-2012 om 16:00)
@jaap wie zal dat beter weten als de chaffeur?, hij rijdt er immers dagelijks mee door het land. wat rijd u? ik schat een personenauto van ongeveer 1,5ton, dat is iets anders als trekker oplegger met lading van ongeveer45ton en 16.5mtr lang. maarja de beste stuurlui staan aan wal
Niels (14-9-2012 om 14:44)
@slowrider als je naar binnen kijkt let je ook niet op de weg!
K (14-9-2012 om 13:40)
Waarom lijkt niemand te snappen dat men eerst moet uitzoeken waarom de vrachtwagen gekanteld is,zodat de verzekeraars een zondebok hebben om de schade op te verhalen. in dit geval lijkt het de chaffeur die fout is, maar er kan wel een as gebroken zijn in de bocht en dan is er geen houden meer aan
Cookie-instellingen beheren