Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Burgemeester eert jonge redders

Toegevoegd: 13-09-2012, 20.29 uur
Burgemeester Roep overhandigt een oorkonde. Burgemeester Roep overhandigt een oorkonde.
Burgemeester Roep overhandigt een oorkonde.
© Foto: Familie Bakker
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op zondag 10 juni traden de broers Mitchell en Brandon Bakker in het voetspoor van loods en mensenredder Frans Naerebout. Door oplettend en snel handelen zorgden zij ervoor dat een Vlissingse drenkeling gered kon worden uit de Westerschelde.


Brandon (13) en Mitchell (17) waren aan het vissen op de glooiing van de Boulevard terwijl ze een man de zee in zagen gaan om een stukje te zwemmen. Kort daarna zagen zij hem niet meer, ook niet op het strand. Daarna kwam de man vlakbij hen boven water en riep om hulp. Hij kon vanwege de stroming niet meer terug.

Daarop heeft Mitchell 112 gebeld en doorgegeven wat er gebeurde, met een correcte plaatsaanduiding. Met behulp van aanwijzingen van Brandon en Mitchell is de drenkeling vervolgens richting de snel arriverende boot van de reddingsbrigade gezwommen, waarop hij de boot ingetrokken werd.

Burgemeester René H. Roep prees de jongens voor hun oplettendheid en koelbloedig optreden en noemde hen een voorbeeld voor andere jongeren. Hij reikte hen allebei een Oorkonde uit van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Zie ook:
- Drenkeling uit zee gered Vlissingen (10-06-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje (14-9-2012 om 11:07)
Toppers
Petra (14-9-2012 om 09:35)
Helemaal super jongens. Allert handelen. dat verdient altijd een pluim. jullie hebben goed gehandeld. super. en niet te vergeten dat deze man zijn leven aan jullie te danken heeft jullie zijn in mijn ogen dan echte helden. toppie.....
Fam. (14-9-2012 om 07:38)
Waarom nu zo weinig reactie's? als er iets negatiefs is met de jeugd,dan weet iedereen het toch zo goed? en nu lijkt het of men met de mond vol tanden staan. Keurig gedaan jongens, petje af.....jullie zijn toppers!!
Mario van B. (14-9-2012 om 07:19)
Proficiact jongens.. goed gedaan.... trots op jullie ? ;-)
Peter (13-9-2012 om 22:20)
Zeer goede actie van mijn goede vriend ;) en zijn broer. 1 foutje in de tekst. De leefdtijden zijn perongeluk verwisseld. Brandon is 17. Mitchell is 13.
Savannah (13-9-2012 om 21:43)
Trots op mn broers!!!! was trouwens erg gezellig bij meneer roe (burgemeester)
Cookie-instellingen beheren