Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost schoten bij oprit A58

Toegevoegd: 16-09-2012, 04.13 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De politie heeft vannacht in Kruiningen waarschuwingsschoten gelost tijdens een controle.


Volgens politiewoordvoerder Alwin Don werd rond 00.30 uur een auto gecontroleerd bij de oprit richting Bergen op Zoom op de A58 bij Kruiningen. In de auto signaleerde de politie een vuurwapen en hierop werd besloten de vier inzittenden van het voertuig aan te houden. Twee van hen gingen er echter vandoor.

De politie loste waarschuwingsschoten, maar kon hen niet meer aanhouden. Ook een zoekactie met onder meer twee politiehonden leverde geen arrestaties op. De andere twee werden wel aangehouden. Zij zijn volgens Don overgebracht naar gevangenis Torentijd in Middelburg. Het gaat om twee personen van 19 jaar, beiden afkomstig uit Bergen op Zoom.

De technische recherche heeft ter plekke lange tijd onderzoek gedaan. Gedurende het onderzoek was de oprit volledig afgesloten voor het verkeer. Hierdoor konden weggebruikers niet meer de snelweg op. De snelweg verlaten was wel mogelijk. Rond 02.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. Volgens Don zijn er in de auto een vuurwapen en een wapenstok gevonden. De beide wapens zijn in beslag genomen.

De auto is veilig gesteld door bergingsbedrijf Kuzee. Het voertuig is meegenomen om nader te worden onderzocht door de recherche.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (16-9-2012 om 13:53)
@Jan Zeg maar beter Dank je wel Bak Ellende ! Die kwam trouwens ook uit Kapelle Zeeland ! CDA , PVDA en VVD hebben Nederland Verziekt ! Goede Actie van de Politie , helaas mogen ze niet met scherp schieten , van de overheid , dan maar met rubber kogels gericht schieten , die komen ook wel aan , Maar als het TUIG wel met echte kogels schiet , dan moet de politie met twee vuur wapens rond lopen . Een vergissing zit dan in een klein hoekje , dus gewoon met scherp in hun Poten schieten !
Belastingbetaler 2.0 (16-9-2012 om 13:15)
Nou moe, gaan ze eindelijk een keer schieten, schieten ze die vent niet eens in z'n been ofzo, nu loopt'ie (wellicht) nog lekker rond?? Rare actie lijkt me, waarschuwen kunnen ze toch ook met een megafoon ofzo?
Henri (16-9-2012 om 11:42)
Jaja meer zo'n kostbare domme actie en snelweg afgesloten..Ik heb zelf bij marine gezeten en ook bijzondere bijstand getrained maar politie is te soft met aanpakk..Stel dat het serieuze extremisten waren of terroristen dan sta je mooi voor joker als politie, schiet in benen en ze stoppen wel !!!
Ed (16-9-2012 om 11:25)
Het is hier altijd al niks geweest in nederland en dat zal ook niet verbeteren ook,als je eigen spullen probeerd te verdedigen dan verdwijn jezelf in de bak , .Kijk maar eens wat ze in Engeland doen ,daar moet je dat niet flikken,gelijk de handboeien om..
Rien (16-9-2012 om 11:24)
Daar ben ik het roerend mee eens, gericht schieten bijvoorbeeld op benen, ze mogen wat mij betreft de rest van hun leven gebrandmerkt zijn en ze lopen dan ook niet meer zo snel. Vuurwapen in bezit? Dan deug je zowiezo niet voor de maarschappij. Ook hier op Schouwen loopt te veel gespuis rond.
Jan (16-9-2012 om 10:58)
Kijk ,hier word ik nu blij van ,dat is optreden de politie ,daar is de politie toch voor ,veiligheid voor ons op straat , beschermen tegen dit soort mannetjes , heel wat anders dan laatst een radar controle achter een stroobaal op de n59
Cookie-instellingen beheren