Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost schoten bij oprit A58

Toegevoegd: 16-09-2012, 04.13 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De politie heeft vannacht in Kruiningen waarschuwingsschoten gelost tijdens een controle.


Volgens politiewoordvoerder Alwin Don werd rond 00.30 uur een auto gecontroleerd bij de oprit richting Bergen op Zoom op de A58 bij Kruiningen. In de auto signaleerde de politie een vuurwapen en hierop werd besloten de vier inzittenden van het voertuig aan te houden. Twee van hen gingen er echter vandoor.

De politie loste waarschuwingsschoten, maar kon hen niet meer aanhouden. Ook een zoekactie met onder meer twee politiehonden leverde geen arrestaties op. De andere twee werden wel aangehouden. Zij zijn volgens Don overgebracht naar gevangenis Torentijd in Middelburg. Het gaat om twee personen van 19 jaar, beiden afkomstig uit Bergen op Zoom.

De technische recherche heeft ter plekke lange tijd onderzoek gedaan. Gedurende het onderzoek was de oprit volledig afgesloten voor het verkeer. Hierdoor konden weggebruikers niet meer de snelweg op. De snelweg verlaten was wel mogelijk. Rond 02.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. Volgens Don zijn er in de auto een vuurwapen en een wapenstok gevonden. De beide wapens zijn in beslag genomen.

De auto is veilig gesteld door bergingsbedrijf Kuzee. Het voertuig is meegenomen om nader te worden onderzocht door de recherche.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (16-9-2012 om 09:54)
Waarom werd er geen assistentie gevraagd van de politieheli met warmtebeeldcamera? was die niet beschikbaar, of werd er niet aan gedacht deze hulp in te schakelen? Dit had de pak kans waarschijnlijk aanzienlijk vergroot, mogelijk ddat er door de companen namen worden genoemd. politie zeeland suc6
Piet (16-9-2012 om 09:52)
Als ze nu na het eerste waarschuwingsschot gericht hadden geschoten dan hadden wij nu waarschijnlijk kunnen lezen dat alle vier de verdachten zijn aangehouden.
Cees (16-9-2012 om 09:46)
Komplimenten voor de aanhoudingen. Met wat speurwerk komen die andere criminelen hoop ik ook wel bovenwater.
Jan (16-9-2012 om 09:05)
We kunnen Zeeland wel het wilde westen van Nederland noemen want er gebeurt hier nog wel eens wat ,en de zeeuwen zelf denken het valt best mee!! maar het gaat de laatste jaren toch hard achteruit drug´s, moord, overvallen,inbraak het is niet zeeland van 10 tallen jaren geleden jammer genoeg
Kwaade burger (16-9-2012 om 05:58)
Een vuurwapen in de auto...,waarschuwingschoten lossen en niet aan kunnen houden????? Wat is dit voor een raar verhaal? Waarom niet neer schieten na de waarschuwingschoten! Dus beter een vuurwapen bij je dragen want ze houden je toch niet aan? Alleen als je 5 km te hard rijd ;)
Cookie-instellingen beheren