Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtszaak mishandeling uitgesteld

Toegevoegd: 20-09-2012, 10.24 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Wat een 'taser' - een stroomstootwapen - precies is en wat er gebeurt wanneer je zoiets gebruikt kan iedereen op Wikipedia opzoeken, maar zo werkt het in de wereld van de juristen nu eenmaal niet.


Dat bleek maar weer eens woensdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg waar twee mannen uit Zierikzee (24 en 38 jaar) zich moest verantwoorden voor een mishandeling van een plaatsgenoot. Die zouden ze een taser in diens nek hebben gezet.

De 24-jarige zei dat er zo'n wapen niet was gebruikt en de 38-jarige was destijds dermate beneveld dat-ie pas een dag later in een politiecel zijn ogen weer opendeed en alles wat vóór het ontwaken had plaatsgevonden was vergeten. Niettemin was er een getuige geweest en die repte over een taser.

Omdat Wikipedia kennelijk geen optie was, er ook geen documentatie in het dossier over de taser was te vinden besloot de rechtbank dus na enig onderling overleg de zaak aan te houden om een wapendeskundige in te laten schakelen die helderheid zou moeten geven over een taser. Wat is het, wat doet het, wat zijn de gevolgen en als het inderdaad een taser is geweest die de beide mannen zouden hebben gebruikt, onder welk artikel van de Wet Wapens en Munitie zou het dan moeten vallen. 

De zaak wordt later dit jaar verder behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (20-9-2012 om 21:32)
Deze rechter heeft groot gelijk, Marco snapt de wet nog niet zo goed. deze mannen worden in hoger beroep mogelijk vrij gesproken als deze rechter "zomaar" iets beslist. mishandeling is het in ieder geval.
Vraagtekens (20-9-2012 om 13:06)
Belachelijk dat een rechter niet weet wat t is en onder welke straf het valt
Marco (20-9-2012 om 11:04)
Als je dat niet bij je mag hebben is het toch gewoon verboden wapen bezit. Doe niet zo moeilijk over.
Cookie-instellingen beheren